Ексклюзиви
субота, 02 липня 2016 16:10

Лілія Гриневич розповіла про переваги дванадцятирічної шкільної освіти

Лілія Гриневич розповіла про переваги дванадцятирічної шкільної освіти

У міністерстві почнуть працювати над коригуванням нинішніх програм.

Школярі перейдуть на дванадцятирічну систему навчання з 2018 року, нинішні учні закінчать школу за одинадцятирічною системою. Про це журналістам у суботу повідомила міністр освіти і науки України Лілії Гриневич. Пише ТСН.

"Будуть нові стандарти змісту цієї освіти і нової української школи. Будуть презентовані методики викладання такої школи... І хочу сказати, що на території Європи "одинадятирічка" залишилася тільки у Росії, Білорусії і Україні, тобто ті три країни, які ще транслюють оцю пострадянську школу, яка орієнтована виключно на знання", - заявила міністерка.

Вона пояснила, що теперішні учні вчитимуться 11 років, а от першачкам з 2018-2019 навчального року доведеться просидіти за партою 12 років. До того ж, за словами чиновниці, це зробить українців більш "конкурентоспроможними у європейському просторі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти запрошує викладати до вузів ІТ-спеціалістів

"Орієнтовно 12 клас ми отримаємо у 2029-2030 навчальному році. Тому ті, хто сьогодні розповідає, як це дорого для України, запровадження дванадцятирічки, насправді або некомпетентні і не розуміють, яким чином буде діяти план запровадження цієї школи. Тому що ми переконані, що у 2029-2030 році, коли є орієнтовні горизонти нашого можливого входження до ЄС, фінансово-економічна ситуація України повинна бути краща. Окрім того, якщо ми хочемо будувати інноваційну економіку, і якщо ми хочемо, щоб наші громадяни були конкурентоспроможними у європейському просторі, ми змушені давати їм якісну вищу освіту", — сказала Гриневич.

Нагадуємо, що з нового навчального року ­школярі отримають безкоштовні підручники, повідомила міністерка освіти. Торік на придбання підручників держава виділяла 50% потрібних коштів. Решту сплачували батьки учнів.

Зараз ви читаєте новину «Лілія Гриневич розповіла про переваги дванадцятирічної шкільної освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути