пʼятниця, 22 травня 2020 09:55

"Крем для зубів" зберігали в отруйній упаковці

"Крем для зубів" зберігали в отруйній упаковці
Одна із перших реклам зубної пасти "Колгейт". Фото: amur.info

22 травня 1892 року доктор Вашингтон Шеффілд винайшов тюбик для зубної пасти.

Тюбик як вид упаковки створив Джон Ренд – саме він запатентував прообраз сучасних тюбиків ще у 1841 році. Ренд вважав, що тюбики підійдуть для зберігання фарб.

Проте у 1892 році тюбики використав лікар Вашингтон Шеффілд, який помістив у винахід Ренда зубну пасту і назвав її "кремом для зубів". З того часу така ємність для зберігання почала широко використовуватися в повсякденному житті.

До слова, запатентувати свій винахід Шеффілд не здогадався. Тож його тюбики присвоїв собі аптекар Колгейт, відомий за створення відомої і зараз зубної пасти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвірніший у світі пес помер від раку

Довгий час тюбики створювали з олова та свинцю, проте ці важкі і отруйні метали витіснив алюміній. Згодом з'явилися пластмасові та ламінантні тюбики.

Сьогодні тюбики застосовують здебільшого для кремів, зубної пасти, клея або навіть супів для космонавтів.

Тюбик– чудовий бар'єр, який захищає вміст ємності від світла, бактерій, кисню. Також те, що зберігається всередині, не потрапляє в навколишнє середовище. Тому покупець може бути впевненим у властивостях продукту в тюбику.

20 травня відзначають Всесвітній день травматолога. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, від пошкоджень опорно-рухового апарату щорічно гине 2 млн людей, а близько 30 млн отримують травми різного ступеня тяжкості. Якщо не вжити радикальних заходів, смертність від травм вийде на 3-тє місце після серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «"Крем для зубів" зберігали в отруйній упаковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі