пʼятниця, 11 червня 2021 12:26

Китайський марсохід надіслав нові вражаючі фото Червоної планети
4

Перший китайський марсохід Zhurong надіслав на Землю серію знімків із Червоної планети.

На церемонії в Пекіні, де говорили про успіх першої місії Китаю з дослідження Марса, представили навіть фотографію зонда на тлі марсіанських пейзажів. 11 червня світлини опублікувало Китайське національне космічне управління (CNSA), повідомляє Xinhua.

На кадри потрапили панорама місця посадки марсохода, національний прапор КНР на Червоній планеті та фото самого Zhurong із посадковою платформою.

Фото: CNSA

Місія ровера Zhurong полягає в дослідженні ґрунту та клімату на Марсі. Вона триватиме три місяці. Машина заввишки 1,85 м і вагою приблизно 240 кг здатна пересуватися зі швидкістю до 200 м/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марсохід Curiosity знайшов можливі ознаки життя на Червоній планеті

Посадковий модуль з першим китайським марсоходом "Тяньвень-1" (Tianwen-1) приземлився на Марсі 15 травня. Це вперше Китай висадив зонд на іншій планеті. Марсохід досліджуватиме район, відомий як Утопія Планіція. Згодом він приєднається до американського, який прибув на Червону планету в лютому.

Зараз ви читаєте новину «Китайський марсохід надіслав нові вражаючі фото Червоної планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі