вівторок, 24 листопада 2020 09:53

Китай запустив на Місяць місію, яка збиратиме зразки в Океані штормів

Китай запустив на Місяць місію, яка збиратиме зразки в Океані штормів
Китай запустив ракету Long March 5 із місією Changʼe-5. Фото: скрін з відео CGTN

Китай відправив на Місяць ракету Long March 5 із місією Changʼe-5, яка має доставити на Землю зразки місячної породи з досі невивченого регіону.

Про це повідомляє китайська урядова телемережа CGTN.

Стартувала ракета з космічного центру Веньчан на острові Хайнань. Мета програми - збір зондом зразків у досі невивченому регіоні Океан штормів. Планується, що загальна вага зразків буде 2 кг.

"Китай має стати першою державою в світі, яка за 40 років збере зразки на Місяці", - повідомляє уряд Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНР відбулося успішне приземлення першого "багаторазового" космічного корабля

Якщо місія буде успішною, то Китай стане третьою країною, яка зібрала зразки місячної породи для їх подальшого дослідження на Землі. У 1969-1972 роках породи отримала місія США, а в 1976-му - місія СРСР "Луна-24". Відтоді проби не відбирали.

Китай успішно запустив новий оптичний супутник дистанційного зондування з центру запуску супутників Січан (Xichang) на південному заході країни. Планується, що супутник стежитиме за станом земельних ділянок. Запуск відбувся у понеділок 12 жовтня о 12:57 за пекінським часом. Високоорбітальний оптичний супутник дистанційного зондування "Гаофень-13" (Gaofen-13) виведений на задану орбіту ракетою-носієм Long March-3B.

Зараз ви читаєте новину «Китай запустив на Місяць місію, яка збиратиме зразки в Океані штормів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі