четвер, 18 липня 2019 17:48

Кінець вступної кампанії: що робити абітурієнтам

Кінець вступної кампанії: що робити абітурієнтам
Що робити абітурієнтам, яких зарахували. Фото: rbc.ua

Абітурієнти, які отримали рекомендацію на бюджетну форму навчання, мають принести до навчальних закладів оригінали документів до 31 липня.

"Якщо заява допущена приймальною комісією до участі у конкурсному відборі, то вступник матиме можливість до 12:00 26 липня отримати рекомендацію до зарахування на бюджет. В електронному кабінеті з'явиться відповідний статус заяви. У строк до 18:00 31 липня вступник має надати до приймальної комісії закладу освіти оригінали документів", - повідомила директор ДП "Інфоресурс" Оксана Бєлік, повідомляє Укрінформ.

Потрібно принести копію документа, що посвідчує особу, оригінал документа про освіту та додаток до нього, копію військово-облікового документа, сертифікати ЗНО, 4 кольорові фотографії 3х4 см, інші документи, що передбачені правилами прийому до конкретного закладу вищої освіти.

"Після виконання всіх вимог у термін до 12 години 1 серпня статус заяви змінюється на "Включено до наказу". Це означає, що вуз видає наказ про зарахування вступника", - наголосила Бєлік.

Якщо вступник не подав оригінали документів, його рекомендація на зарахування на бюджет анулюється і заява набуває статусу "Виключено із списку рекомендованих".

"У тих вступників, які до 26 липня не отримають рекомендацію зарахування на бюджет, напроти всіх заяв залишиться статус "Допущено до конкурсу". Заяви таких вступників автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Рекомендації на зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб вступники отримують не раніше 12:00 1 серпня. Про що буде здійснено відповідний запис у кабінеті вступника напроти заяви", - розповіла Бєлік.

Реєстрація заяв у системі ЄДЕБО на вступ до вузів за результатами ЗНО завершується 22 липня о 18:00. У МОН порадили вступникам не затягувати до останнього дня подачу заяв, оскільки потрібен деякий час на проходження заяви у приймальній комісії та з'ясування питань у разі їхнього виникнення.

Переведення на місця державного замовлення тих вступників, які мають на це право, проводиться до 9 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість зареєстрованих е-кабінетів перевищила 120 тисяч

"Тобто закладу буде надано місце державного замовлення для вступника, якщо він не скористається ним, його буде звільнено на переведення пільговиків з контракту на бюджет. Це вступники з пріоритетних спеціальностей, які залишаться за рисою надання рекомендацій 26 липня", - сказав на брифінгу директор департаменту вищої освіти та освіти дорослих Олег Шаров.

До 26 вересня працюють освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна", через які до українських вузів можуть вступати абітурієнти з тимчасово непідконтрольних та окупованих територій.

Для вступників з Криму та Севастополя прийом документів на бюджет здійснюється до 12:00 19 липня, для вступників з Донбасу - до 18:00 22 липня.

"Після цих дат вони можуть брати участь у конкурсі, вступати на контракт, а вже далі розглядаються заяви про можливе переведення на бюджет" - сказав Шаров.

З 1 липня абітурієнти мають можливість подавати документи онлайн.

В Україні триває вступна кампанія до вищих навчальних закладів. В абітурієнтів залишився день, щоб зареєструватися в електронному кабінеті вступника. А вже з 10 по 22 липня вони матимуть змогу подати електронні заяви в ті вузи, які захочуть.

Зараз ви читаєте новину «Кінець вступної кампанії: що робити абітурієнтам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі