неділя, 19 вересня 2021 18:48

Кінець ери паролів: Microsoft запустила нову функцію захисту

Кінець ери паролів: Microsoft запустила нову функцію захисту
Microsoft оголосила про заміну баролей функією біометричної ідентифікації. Фото: unsplash.com

Корпорація Microsoft дозволила користувачам відмовлятися від своїх паролів.

Натомість використовувати відбитки пальців, розпізнавання облич та програми аутентифікації, з посиланням на повідомлення корпорації пише британське видання Sky News.

Очікується, що такий крок зробить користування програмними продуктами більш безпечними, оскільки паролі можуть стати легкою мішенню для зловмисників. Функція вже доступна для користувачів, хоча в корпорації оголосили, що для широкого загалу запустять її у жовтні. Першими, хто зміг скористатися відмовою від паролей, стали бізнес-клієнти Microsoft.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft назвала дату виходу Windows 11

"Слабкі паролі є точкою входу для більшості атак у корпоративних та споживчих облікових записах. Кожної секунди відбувається 579 атак на облікові записи з паролем - це 18 млрд щороку", - написала в блозі віцепрезидентка Microsoft з питань безпеки Васу Яккал.

Традиційні паролі мають тенденцію бути вразливими через людську природу - користувачі створюють паролі, які легко запам'ятовуються, і тому хакеру може бути "легше вгадати".

Якщо ж користувачі захочуть повернутися до традиційних паролей, функцію розпіднавання біометричних даних можна буде відключити.

Водночас Джой Чік, корпоративна віцепрезидентка Microsoft з питань ідентичності, заявила в іншому дописі в блозі, що в корпорації працюють над "завершенням ери паролів для організацій".

Раніше у звіті Microsoft йшлося про те, що протягом 2020 року кількість споживачів, які використовують Windows Hello - функцію біометричного входу - зросла з 69,4% до 84,7%.

Користувачі Android зможуть керувати телефоном мімікою. Нова функція з'явилася в останньому оновленні додатку Android Accessibility Suite 12.0.0, випущеному разом з четвертою бета-версією Android 12.

Додаток надає набір інструментів для людей з обмеженими можливостями. Серед них з'явилася функція управління смартфоном за допомогою самого обличчя, йдеться на сайті спільноти мобільних розробників XDA Developers.

Зараз ви читаєте новину «Кінець ери паролів: Microsoft запустила нову функцію захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі