середа, 05 серпня 2020 15:27

Катери Mark VI ВМС України планують оснастити ракетами Griffin
3

Ракети Griffin здатні становити загрозу й для значно більших бойових кораблів, наприклад для корвета чи фрегата
Фото: armyinform.com
Ракети Griffin здатні становити загрозу й для значно більших бойових кораблів, наприклад для корвета чи фрегата
Ракети Griffin здатні становити загрозу й для значно більших бойових кораблів, наприклад для корвета чи фрегата

Американські катери, які мають надійти до складу українського флоту, планують оснастити протикорабельними ракетними комплексами малої дальності типу ВGM-176В Griffin.

Додатково на катерах планується встановлення систем управління та самонаведення ракет на цілі, повідомляє Арміяінформ.

"Американські ракети типу Griffin не стануть конкурентами вітчизняних протикорабельних крилатих ракет "Нептун", адже перебувають у різних нішах бойового застосування. У них різні характеристики та призначення", - йдеться у повідомленні.

Ракети Griffin оборонятимуть прибережну зону, а географія застосування "Нептуна" до 280 км - це акваторія Азовського та Чорного морів, включаючи морську економічну зону України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як відстрілюється новий український броньований катер

Ракета Griffin має довжину 110 см, діаметр - 140 мм, дальність стрільби - до 20 км, маса бойової частини - близько 6 кг. Цього цілком достатньо, щоб знищити невеликий катер чи малотоннажний корабель противника.

"Ці ракети здатні становити загрозу й для значно більших бойових кораблів, наприклад для корвета чи фрегата. Звісно, потопити авіаносець чи крейсер ними не можна, але шкоди завдати цілком реально. Не завжди треба ставити за мету потопити корабель, щоб вивести його з ладу. Достатньо лише однієї ракети, яка влучить у головний командний пункт корабля. І все - справу зроблено", - повідомляє видання.

Під час арабсько-ізраїльської війни в жовтні 1967 року група єгипетських ракетних катерів типу "Комар" знищила біля узбережжя Синайського півострова есмінець ВМС Ізраїлю "Ейлат", водотоннажність якого сягала 1700 т.

Україна отримає від США 16 катерів типу Mark VI, частину з яких відправлять в Азовське море для посилення обороноздатності. Це найсучасніші катери з ракетними комплексами на борту.

Зараз ви читаєте новину «Катери Mark VI ВМС України планують оснастити ракетами Griffin». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі