понеділок, 22 липня 2019 13:12

Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію

Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію
Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію "Чандраян-2". Фото: twitter.com

Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію "Чандраян-2". Ракета-носій стартувала з космодрому на острові Шріхарікота в Індії о 14:43 за місцевим часом, о 11:13 за київським часом.

"Чандраян-2" подолає 384 тис. км і досягне Місяця більш ніж за 5 тижнів. Ракета доставить на Місяць космічний апарат, що складається з трьох частин: орбітальної станції, апарату, що спускається, і 27-кілограмового 6-колісного ровера з приладами для аналізу ґрунту.

Чи не найскладніший етап місії - посадка, що відбудеться, орієнтовно, 6 або 7 вересня. У квітні під час виконання схожої операції розбився перший місячний апарат Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкують 50-ліття висадки - NASA показали серію панорам із Місяця

У рамках програми на Місяці шукатимуть воду, мінерали, а також досліджуватимуть поштовхи під поверхнею. Орбітальний апарат протягом року буде фотографувати поверхню супутника Землі й аналізувати його атмосферу. Місяцехід на сонячних батареях повинен за 14 днів подолати до 0,5 км і відправити на Землю отриману інформацію, зокрема зображення.

Індія розраховувала, що запустить "Чандраян-2" до Місяця 2013-го у співпраці з РФ. Але через провал російської місії "Фобос-Ґрунт" влада Індії вирішила здійснити місію самостійно.

2008-го Індія вже направляла до Місяця космічний зонд у рамках своєї першої програми "Чандраян-1", але тоді апарат не сідав на поверхню.

Місія оцінена в $150 млн. Апарат вперше здійснить посадку на маловивченому південному полюсі Місяця. Про це повідомили на interfax.com.ua.

Маск назвав дату приземлення людини на Місяць

Зараз ви читаєте новину «Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі