субота, 09 березня 2019 12:21

Ілон Маск успішно посадив свою ракету

Ілон Маск успішно посадив свою ракету
Ракета сіла в океані. Фото: YouTube

Космічний корабель компанії Ілона Маска SpaceX Crew Dragon повернувся на Землю.

Він успішно приводнився у Флориді, США. Місія Demo-1 стала першим успішним польотом приватного пілотованого корабля на МКС, повідомляє "Цензор.нет".

Посадка пройшла в штатному режимі. Корабель успішно приводнився в Атлантичному океані в 360 км від узбережжя.

На борту корабля був манекен на ім'я Ріплі. На ньому встановлені датчики, що дозволяють вивчити навантаження на людину і протестувати розроблений компанією SpaseX скафандр.

Crew Dragon був запущений з космодрому на мисі Канаверал тиждень тому, 2 березня. 3 березня корабель успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск запустив ракету з першим місячним зондом

Після вдалого випробувального польоту від подорожей справжніх астронавтів SpaceX відділяє лише випробування аварійної евакуації при максимальному аеродинамічному тиску. У разі його успіху, NASA вперше з 2011 року буде мати можливість запускати людей в космос. Капсула корабля здатна транспортувати до семи астронавтів.

Перший пілотований політ попередньо запланований на червень 2019 року.

Компанія SpaceX Ілона Маска 2 березня о 9.49 (за київським часом) запустила приватний пілотований корабель Crew Dragon до Міжнародної космічної станції. Це був перший подібний запуск в історії.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск успішно посадив свою ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі