Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2018 11:10

Гриневич назвала винних у провалі освітньої реформи

Гриневич назвала винних у провалі освітньої реформи
.Прокотилась хвиля невдоволення батьків через відсутність нових меблів та підручників. Фото dumka.odessa.ua

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що у відсутності необхідних меблів та освітніх матеріалів для першокласників, які почнуть навчатись за програмою "Нової української школи", винні органи місцевого самоврядування.

"Гроші виділені справді та гроші виділені вчасно, але питання ж не тільки отримати гроші, треба вміти їх правильно використати. І тут органи місцевого самоврядування показали зовсім різну готовність до того, як використати гроші вчасно й оптимально. Зараз ситуація склалася в країні така, що орієнтовно близько 50% тих коштів використані на початок навчального року, а ще 50% лежать просто на рахунках в органах місцевого самоврядування", - заявила Гриневич в ефірі "Сніданок з 1+1".

Вона також зазначила, що цьому виною є кілька причин, серед яких як низька управлінська якість різних керівників місцевих органів, так і неготовність самого ринку до об'ємів замовлень.

Українські першокласники від цього року почнуть вчитися за новою програмою "Нова українська школа". На цю реформу було виділено понад 1 млрд грн. Однак у багатьох містах України до 1 вересня не встигли виготовити освітні матеріали та спеціальні меблі для класів, що викликало невдоволення у багатьох батьків. Наразі все нове обладнання обіцяють доставити до шкіл до жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишиванки, банти і кульки на святковій лінійці – як першокласники пішли до Нової української школи

1 вересня за парти сіли 448 578 першокласників. Найбільше їх на Дніпропетровщині – 38,1 тис. Найменше – у Луганській області – 1,1 тис. учнів. З цього року починає діяти комплекс програм і систем викладання Нова українська школа. Учні навчатимуться 12 років. У початкових класах скасували табелі, оцінки й домашні завдання. Запровадили більше гральних елементів у викладанні. Оскільки 1 вересня припало на суботу, Міністерство освіти України дозволило проводити свято першого дзвоника на розсуд шкіл – 1 чи 3 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич назвала винних у провалі освітньої реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути