четвер, 29 жовтня 2020 18:08

Google запустив віртуальну машину часу

Google запустив віртуальну машину часу
Віртуальний світ в телефоні Фото: liveinterne

Інженер Раймондас Ківеріс з відділу Google Research створив віртуальну машину часу. Через новий сервіс можна відстежити еволюцію населених пунктів за останні 200 років. Проєкт доступний для всіх. Користувач сервісу може додати своє рідне місто в програму, повідомляє techtoday.

Проєкт має назву rǝ.city. Його створили для збереження архітектури минулих часів. В програмі можна відстежити міста з висоти пташиного польоту та з точки зору пішохода.

Користувачі програми обирають рік. Залежно від цього на карті з'являються історично точні зображення будівель та вулиць.

Зараз на карті нанесені переважно міста США. Щоб відтворити вигляд будівлі в минулому, використовували карти пожежного страхування. В них є детальна інформація про споруди — вік, розмір, висоту, форму даху, матеріали.

Раймондас Ківеріс запрошує до свого проєкту бібліотекарів та ентузіастів. Вони можуть додати інформацію про споруди на базі своїх історичних джерел.

Відомості, фотографії та характеристику про минулий вигляд будівель аналізує штучний інтелект і створює на їхній основі 3D-моделі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець створив папір з опалого листя

kscope-streetlevel-new

Студент КНУ імені Тараса Шевченка Дмитро Мітічкін відтворив будівлю свого університету в грі Minecraft. Окрім споруди, він створив пам'ятник Батьківщини-матері та вулицю рідного міста Славутич.

Зараз ви читаєте новину «Google запустив віртуальну машину часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі