неділя, 17 жовтня 2021 21:25

Google представила нову версію мобільної операційної системи Android 12

Google представила нову версію мобільної операційної системи Android 12
У Android 12 єдиний колірний простір. Фото: пресслужба Google

Компанія Google представила нову версію мобільної операційної системи Android 12, ОС стала доступна для скачування всім користувачам, повідомляє прес-служба компанії.

У Android 12 єдиний колірний простір. Так, при зміні фонового зображення на головному екрані ОС автоматично оформить систему в цій колірній гамі. При цьому програма розпізнає навіть відтінки.

Система увібрала в себе деякі функції і технологічні рішення сторонніх оболонок виробників Android-пристроїв. Наприклад, у користувачів нової версії Android з'явиться можливість приховування вирізу під фронтальну камеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google присвятив дудл видатному українцю

На панелі повідомлень творці вирішили збільшити звичні іконки, щоб на них містилося більше інформації. Також з'явився спрощений обмін паролем Wi-Fi-мережі через QR-код. Управління однією рукою запускається жестом зверху вниз по нижній панелі. А якщо повернути телефон набік, то додатки будуть працювати в альбомному режимі.

При роботі з геолокації можна вказати, давати точне місце розташування або приблизне. Також є окреме меню, де зібрані програми з доступом до геопозиції, камери і мікрофону.

Twitter додав для усіх користувачів функцію видалення підписників без попереднього блокування.

Зараз ви читаєте новину «Google представила нову версію мобільної операційної системи Android 12». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі