пʼятниця, 07 травня 2021 12:33

Google Play отримає функцію конфіденційності

Google Play отримає функцію конфіденційності
Google Play отримає нову функцію фото: iXBT.com

Google хоче запровадити вимоги до інформації про конфіденційність для розробників, що публікують додатки в магазині Google Play. Така функція почала діяти з грудня 2020 року в магазинах App Store.

Компанія Google заявила, що розробникам необхідно буде вказати, які дані збирають і зберігають. Йдеться про місце розташування, контакти, ім'я, адресу електронної пошти та типи файлів, що зберігають. Необхідно буде також вказати, як використовують дані. Наприклад, чи змінюють вони функціональність програми або персоналізацію; які методи безпеки використовує додаток, інформує Pingvin.Pro.

Розробники також повинні вказати, чи потрібні програмам дані для роботи, а також чи можуть користувачі вимагати видалення даних разом з видаленням додатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмени заснували Sony Corporation

Google заявила, що додатково потребуватиме від розробників вказувати, чи підтверджена заявлена ​​інформація про конфіденційність незалежною третьою стороною. Відповідальність за забезпечення правдивості лежатиме на розробниках. Якщо виявиться, що вони говорять неправду, їх покарають відповідно до правил корпорації.

Нова політика конфіденційності має з'явитися наступного кварталу. Розробники зможуть добровільно розкрити інформацію про збір даних за останній квартал 2021 року. Ця інформація стане доступною для користувачів з 2022-го.

Компанія Google опублікувала новий звіт правил. Відтепер розробники повинні розміщувати свої додатки в магазині Google Play. Компанія вимагає, щоб девелопери оформляли "вітрини" без спаму та клікбейту.

Зараз ви читаєте новину «Google Play отримає функцію конфіденційності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі