вівторок, 16 червня 2020 13:58

Єврокомісія розслідує можливі порушення Apple

Єврокомісія розслідує можливі порушення Apple
Єврокомісія оцінить, чи порушує Apple правила Євросоюзу при поширенні додатків через App Store. Фото:pixabay

Антимонопольне розслідування щодо американської компанії Apple розпочала Європейська комісія.

Компанію підозрюють у можливому порушенні правил Євросоюзу в системі Apple Pay, повідомили в заяві Єврокомісії.

Відомство оцінить, чи порушує Apple правила Євросоюзу при поширенні додатків через App Store. Розслідування почали після скарг Spotify та інших сервісів на обмеження конкуренції в галузі потокової передачі музики та електронних книг/аудіокниг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple і Google не дозволять відстежувати геолокацію хворих на коронавірус

"Ми повинні забезпечити, щоб правила Apple не спотворювали конкуренцію на ринках, де вона конкурує з іншими розробниками додатків. Тому я вирішила уважно вивчити правила Apple App Store на відповідність конкуренції в ЄС", - заявила виконавчий віцепрезидент Маргрет Вестагер.

Єврокомісія розгляне 2 обмеження, які Apple прописує в угоді з розробниками. Перше - це обов'язковість використання системи Apple Pay для поширення платного цифрового контенту. При цьому компанія стягує з розробників 30% комісійних від усіх зборів. Друге - це обмеження розробників в інформуванні користувачів про альтернативні можливості покупки поза додатків, які зазвичай дешевше.

Якщо порушення підтвердиться, то Єврокомісія проведе поглиблене розслідування в пріоритетному порядку. Про заходи, які можуть вжити щодо Apple, не повідомили.

Apple вчергове встановила рекорд: стала першою американською компанією, яка досягла капіталізації в $1,5 трлн. Тоді як у світі говорять по рецесію, яка може перевершити велику депресію, акції Apple підскочили з $307 до майже $354.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія розслідує можливі порушення Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі