понеділок, 29 січня 2018 08:43

Експерти розповіли, коли штучне м'ясо з'явиться на прилавках

Експерти розповіли, коли штучне м'ясо з'явиться на прилавках
Аналітики вважають, що до 2021 року штучне м'ясо з'явиться в магазинах. Фото: npr.org

Аналітики GlobalData вважають, що до 2021 року штучне м'ясо з'явиться в магазинах.

Як повідомляє Inverse, провідну роль в цьому повинні зіграти стартапи Impossible Foods, Memphis Meat, Beyond Meat і Hampton Creek.

Кріс Лоу, споживчий аналітик GlobalData, стверджує, що успіх подібних технологій пов'язаний з групою інвесторів. Серед них - Білл Гейтс, Річард Бренсон і продовольча компанія Cargill. Тому ймовірно, що в найближчі 25 років близько 20% світового ринку м'яса становитиме новий продукт.

Кріс Лоу зазначив: "Компанія Memphis Meat твердо прагне до комерційного сталого виробництва: створити продукт, який буде доступним для зростаючого китайського та індійського середнього класу. Успіх, в кінцевому рахунку, зажадає величезної кількості довіри з боку споживачів і прозорості від Memphis Meat".

Аналітики також підкреслюють, що прогрес у цій сфері залежить не тільки від Memphis Meat. Адже стартап Impossible Foods планує виробляти до 450 тонн штучних м'ясних продуктів щомісяця. А до 2035 року має намір повністю замінити натуральне м'ясо рослинними аналогами.

Процес виробництва м'яса в пробірці включає в себе отримання м'язових клітин тварин і застосування білка. Це дозволяє клітинам рости в великі шматки м'яса. Отримання вихідних клітин від тварин потрібно тільки один раз, надалі вони вже не потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжні креветки та соковитий бургер: художниця створює апетитні страви з мила

Основною проблемою є складність формування структурованих м'язів з цих клітин. Зокрема, потрібно одночасно вирощувати інші типи клітин, наприклад, адипоцити. Також м'язову тканину необхідно фізично розтягувати, щоб вона правильно розвивалася.

Китайські науковці першими клонували мавп. Самок макак назввали Чжон Чжон і Хуа Хуа. Двоє тварин народилися у лабораторії Китайської академії наук. Стали першими у світі приматами, які народилися за допомогою клонування. Генетики вдосконалили метод, який застосовували для клонування знаменитої овечки Доллі 22 роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, коли штучне м'ясо з'явиться на прилавках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі