пʼятниця, 14 лютого 2020 19:53

Експерт розповів, як європейські країни покращували рівень англійської

Експерт розповів, як європейські країни покращували рівень англійської
Понад 10 років тому у Грузії зробили мовний прорив Фото: Freepik

За результатами дослідження міжнародної освітньої компанії EF English First Україна посідає 43-тє місце з 88 країн за рівнем володіння англійською мовою.

"Зараз директор через недостачу педагогів може взяти будь-кого на місце вчителя. Але де гарантія, що така особа володіє елементарними методиками і підходами до викладання, - говорить шеф-редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий. - Також у нас немає середовища, у якому людина зможе вчити англійську за межами школи. Понад 10 років тому у Грузії зробили мовний прорив. Англійська мова стала пріоритетом. У країну за площею як наша Одеса запросили на надзвичайно вигідних умовах працювати п'ять тисяч носіїв мови. Для Грузії така програма "відкрила вікно" у Європу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт поділилася способами, як швидко вивчити англійську мову

За рівнем володіння англійською мовою Україна посідає 43 місце з 88 країн. 18% наших громадян знає її на середньому рівні.

"На одній із конференцій у Бостоні виступав директор із Латвії. Його англійська була практично бездоганна. На моє запитання, як він так якісно вивчив мову, він розповів, що у дев'яності роки в програмі латвійських заступників та директорів з'явилася вимога вільно володіти англійською, - каже експерт. - Влітку, на місяць, для них організовували інтенсиви з цієї мови на базі санаторію в Юрмалі. Туди ж запрошували велику кількість англійців та американців. Розмовляли усі сторони виключно англійською. І так впродовж кількох років. Крім того, латвійці брали участь в міжнародних проектах, де за кошти держави виїжджали за кордон і там спілкувалися з носіями мови. Таким чином, вони всі вивчили англійську".

В Україні 18% громадян володіють англійською на середньому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як європейські країни покращували рівень англійської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі