субота, 11 серпня 2018 12:38

До Сонця відправили унікальний зонд - пряма трансляція

До Сонця відправили унікальний зонд - пряма трансляція
Зонд наблизиться до зірки на реконрдно коротку відстань. Від Землі летітиме упродовж 7 років. Фото: Українські Новини

Сьогодні, 11 серпня, NASA запускає унікальний зонд "Parker Solar Probe". Він наблизиться до Сонця на 6,2 млн км. Це рекордно коротка відстань для земних літаючих об'єктів.

До цього зонди підлітали до Сонця на відстань, що у 7 разів більша за вказану, повідомили в Американському аерокосмічному агенстві.

Одна із задач пристрою - з'ясувати температурну особливість Сонця. Досі науковці не знають, чому зовнішній шар його атмосфери є гарячішим за поверхню - 1,7 млн і 5,5 тисяч градусів за Цельсієм відповідно.

Також зонд має дослідити сонячну активність. Це дасть можливість прогнозувати масштабні події у космосі, що впливають на Землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бігали і падали на Місяці - архівне відео NASA

Зближення апарату із зіркою триватиме близько 7 років. За розрахунками, у зоні максимального нагріву температура щита становитиме 1400 градусів, а максимальна швидкість руху на краю сонячної корони сягне 725 тис км/год.

На проект NASA витратило $1,5 млрд.

У 2020 році NASA хочуть виробляти кисень із атмосфери Марсу. На червону планету відправлять водорості або бактерії, щоб створити придатне для людей повітря. Якщо експеримент буде успішним, то це зробить Марс кращим для проживання майбутніх колонізаторів.

Зараз ви читаєте новину «До Сонця відправили унікальний зонд - пряма трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі