Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2021 19:01

Для кого підійде FrontEnd напрямок: центр DAN.IT ділиться досвідом

Для кого підійде FrontEnd напрямок: центр DAN.IT ділиться досвідом
Фото: pexels.com

Хто такий frontend розробник

Якщо ви просто цікавитеся сферою IT або поверхнево знайомі з її галузями, вам ймовірно доводилося чути про професію frontend developer - це програміст, який розробляє призначений для користувача інтерфейс. Уся зовнішня (публічна) частину сайту в браузері є областю роботи фронтенда. Його головна мета - зробити взаємодію користувачів із веб-додатком або сайтом максимально простим, зрозумілим і зручним, що призведе до цільової дії.

Фронтенд розробник, виходячи із самої назви, безпосередньо відповідає за зовнішній функціонал додатка, з яким контактує користувач. Його ще називають передньою частиною сайту. Що стосується функціоналу зсередини, цим займається інший фахівець розробки - бекенд. Він працює з програмним кодом на самому сервері. Але останнім часом стала актуальною спеціальність, яка поєднує навички по обидва боки розробки - full stack developer - універсальний програміст, який працює одночасно з front end і back end.

Фронт-енд розробник здійснює програмування користувальницького інтерфейсу за допомогою JavaScript, HTML і CSS. Ця мова програмування - його основний інструмент під час верстки сайтів.

Серед основних завдань верстки:

- написання HTML-коду і CSS-стилів для подання інформації в зрозумілому всім браузерам вигляді,

- дотримання зовнішньої відповідності сайту макета, наданого ui/ux дизайнером,

- контроль за тим, щоб усі деталі відображали цілісну ідею продукту.

Плюси і мінуси front end напрямку

Для кожного новачка в IT шлях починається з правильно обраних курсів програмування. Звичайно, інструменти фронтенда можна освоїти самостійно, можна пройти онлайн курси, але ефективність цих навичок буде недостатньою для кар'єри в престижних IT компаніях. Виходячи з цієї закономірності, це стає додатковою проблемою для початківців розробників, відповідно мінусом для напрямку.

Навіть якщо ви знайдете і вступите на курси програмування в Києві такі як DAN.IT Education, вам потрібно докласти масу зусиль для отримання спеціальності.

Зокрема зіштовхнетеся з такими перешкодами фронтенда, як:

- "плаваючі" обов'язки на посаді (не всі роботодавці добре обізнані з обов'язками фронт-енд розробника),

- взаємодія з багатьма учасниками проекту: бекенд розробниками, дизайнерами, тестувальниками, самими користувачами тощо,

- обговорення всередині команди часто супроводжуються нерозумінням, напругою, що в свою чергу негативно впливає на ефективність роботи.

Зараз ви читаєте новину «Для кого підійде FrontEnd напрямок: центр DAN.IT ділиться досвідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути