пʼятниця, 30 жовтня 2020 12:02

Для іноземців запускають сервіс для вступу онлайн

Для іноземців запускають сервіс для вступу онлайн
У відомстві ще планують розробити механізм, щоб коли іноземний абітурієнт подавав заяву, заклад освіти попередньо видавав йому електронне запрошення. Фото: pixabay

До запуску єдиної електронної платформи для іноземців готуються в Україні.

Завдяки платформі іноземні студенти зможуть дистанційно вступати до українських університетів, повідомляє пресслужба МОН.

За словами заступника міністра освіти і науки України Артура Селецького, МОН пропонує розробити на базі електронної платформи три е-кабінети – для іноземного студента-абітурієнта, для закладів освіти, а також для центральних органів виконавчої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ректор інституту організував нелегальне переправлення іноземців до ЄС

"Основне завдання Міносвіти – це швидко у взаємодії з іншими органами виконавчої влади запровадити єдину міжвідомчу електронну платформу, завдяки якій іноземні студенти матимуть можливість вступу до українських вузів без корупції", – повідомив Селецький.

У відомстві ще планують розробити механізм, щоб коли іноземний абітурієнт подавав заяву, заклад освіти попередньо видавав йому електронне запрошення. Вирішується питання технічного супроводу та адміністрування платформи. Сподіваються запустити платформу до кінця 2020 року та запровадити електронну візу для іноземців та осіб без громадянства, які планують навчатися в Україні.

Єдина міжвідомча електронна платформа у сфері набору іноземних студентів забезпечить: прозорість інформації на всіх етапах; студенто-орієнтований сервіс; зручність для усіх суб'єктів платформи; чесність-звітність усіх суб'єктів платформи; мінімізація ризиків нелегальної міграції через "студентський канал", оскільки в платформі будуть відображені усі етапи вступу, в'їзду, навчання, виїзду тощо іноземця в Україні.

Уряд скасував квоту на здобуття вищої освіти іноземцями й особами без громадянства в українських вищих навчальних закладах. Постанову ухвалив Кабінет міністрів України 28 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Для іноземців запускають сервіс для вступу онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі