четвер, 15 грудня 2016 10:02

Дітей із Донбасу вчитимуть дистанційно - Гриневич

Дітей із Донбасу вчитимуть дистанційно - Гриневич

Міносвіти ініціює створення дистанційного навчання для дітей з окупованих територій Донбасу та Криму. Про це на засіданні Кабміну заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Ми повинні вирвати цих дітей з непідконтрольних територій, щоб вони продовжили навчання в Україні. Вони стануть громадянами України і потім реінтегруватимуть ці території", - заявила глава міністерства.

За словами Гриневич, за два роки війни діти з окупованих територій "випали" з української системи освіти. Аби "вирвати" їх із зомбування, треба створити онлайн-платформи для навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 складових реформування середньої школи

Таким чином школярі зможуть навчатися дистанційно та прикріпитися екстерном до будь-якої української школи. Після такого навчання матимуть змогу скласти ЗНО та стати студентами українських вузів. Міносвіти планує витратити на організацію дистанційного навчання 10 млн грн.

Міністерство освіти інформувало, що на тимчасово непідконтрольній українській владі території залишилися 555 шкіл, а на лінії розмежування - 37. Цього року в "сірій зоні" призупинили діяльність 18 навчальних закладів.

Зараз ви читаєте новину «Дітей із Донбасу вчитимуть дистанційно - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі