понеділок, 24 червня 2019 14:01

Директор української школи змушує учнів вивчати російську мову
2

Директор школи ввів факультатив з російської мови попри незгоду батьків
Фото: Mar Ko
Директор школи ввів факультатив з російської мови попри незгоду батьків

Директор української Вінницько-Хутірської школи, попри незгоду батьків, ввів для учнів факультатив із російської мови.

Випадок набув розголосу після публікації відповідного посту одного з батьків у Facebook-групі "Батьки SOS".

"У вересні нас, батьків і учнів 5-го класу, поставили перед фактом, що буде факультатив із російської мови. Переговори з директором Анатолієм Шевченком нічого не дали", - написала користувач соцмережі Mar Ko.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На середню школу чекають серйозні зміни. У дітей буде вибір

Конфлікт розпочався торік. Через невпевненість усіх батьків діти почали вивчати російську мову. Проте в лютому цьогоріч на ім'я директора подали заяву, щоб дітям замінили її на інформатику. Крім цього, школярі вчать мову за підручниками 5-го, а не 1-го року вивчення.

"Факультатив із інформатики - хороший шанс навчитися тому, що в майбутньому може стати професією, такі знання ніколи зайвими не будуть. Директор вдав, що погодився. Минулого тижня підійшли до нього, щоб запитати номер навчального плану на наступний навчальний рік. Він відповів, що 25 серпня 2019-го будуть батьківські збори і це питання буде вивчатися" - пише користувач.

Через те, що підручники з російської мови на наступний рік уже видали, батьки не знають, як їм чинити. Вони погоджуються ввести 2 предмети, щоб діти мали вибір.

Щорічно школярі можуть змінювати факультативи і пробувати різні напрями.

Зараз ви читаєте новину «Директор української школи змушує учнів вивчати російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі