середа, 07 квітня 2021 17:03

Чому батькам не можна сваритися при дітях - думка фахівця

Чому батькам не можна сваритися при дітях - думка фахівця
Чому батькам не можна сваритися при дітях - думка фахівця фото: fazarosta.com

У кожній сім'ї бувають сварки. Саме такі ситуації між батьками помітно впливають на дітей. Не рідко малюки сприймають це гірше, ніж розлучення батька та матері, попереджають спеціалісти.

"Батьки для дитини - це всесвіт. Уявіть, що ви живете у світі, який надзвичайно комфортний. І в якийсь момент він починає руйнуватися. Для дитини кожна сварка - це руйнування того стабільного світу, який вона має, - каже Gazeta.ua кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри педагогіки і психології Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Сабіна Раджабова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто батькам втручатися в суперечки дітей

Саме так з'являються тривоги, страхи, оскільки вона не знає, що буде далі. Навіть найменші непорозуміння дитина сприймає гостро. Сварки батьків негативно впливають на малюка. Згодом це може перерости в психологічний розлад.

"Батьки для дитини - люди, яких вона любить. Коли вони сваряться, то демонструють аж ніяк не любов, а злість, ненависть і неприйняття. Дитина починає передбачати, що, найімовірніше, подібне вони відчувають до неї", - додала експертка.

За даними громадської організації "Ла Страда-Україна", з 12 березня до 12 квітня 2020 року на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації надійшло 2051 звернення про домашнє насильство. При тому, що в лютому ця цифра була майже вдвічі меншою – 1273.

Зараз ви читаєте новину «Чому батькам не можна сваритися при дітях - думка фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі