четвер, 22 квітня 2021 15:48

Чи потрібно школам продовжувати навчання влітку - думка експерта

Чи потрібно школам продовжувати навчання влітку - думка експерта
Чи потрібно школам продовжувати навчання влітку - думка експерта фото: cbn.com.ua

Під час карантину школи мають самостійно ухвалити рішення про терміни завершення навчального року. Зокрема, деякі школи можуть продовжити навчання для учнів влітку.

22 квітня начальник головного управління шкільної освіти Юрій Кононенко повідомив, що навчальний рік у школах не повинен тривати довше, ніж до 1 липня.

"Продовження терміну навчання - один із можливих способів надолужити незасвоєний матеріал, - каже Gazeta.ua колишній заступник міністра освіти України, віцепрезидент із бакалаврських програм Київської школи економіки Єгор Стадний. Потрібно розуміти, в яких областях матеріал не засвоїли. Ось це питання основне на сьогодні. Продовження навчального року або відпрацювання суботами - це вже вторинне питання. Важливо розуміти, який обсяг матеріалу "залишився за бортом". Відповідно тоді можна зрозуміти, наскільки критична ситуація".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якими знаннями мають володіти діти перед вступом до школи

Торік у Києві скоротилася кількість першокласників. Так, 1 вересня 2020 року за парти 429 закладів сіли більш як 30 тис. першокласників, які навчатимуться за програмою Нової української школи, а 2019-го їх було майже 33 тис. в 430 школах.

Зараз ви читаєте новину «Чи потрібно школам продовжувати навчання влітку - думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі