пʼятниця, 07 травня 2021 11:14

Бізнесмени заснували Sony Corporation

Бізнесмени заснували Sony Corporation
7 травня: заснували Sony Corporation фото: sony-shop.com.ua

7 травня 1946 року японські бізнесмени Акіо Моріта і Масару Ібука заснували Sony Corporation. На сьогодні Sony Corporation — операційний підрозділ, що входить до складу холдингу Sony Group.

Сучасна назва Sony походить від латинського слова "звук". Акіо Моріта намагався знайти слово, якого немає в жодній мові світу. Він очолював компанію тривалий час, відповідав за маркетинг та продажу і зумів привести її до величезного успіху на ринку.

Sony отримала гарну репутацію завдяки привабливому дизайну та нововведенням. Особливу роль компанія приділяла зменшенню розмірів продукції та техніки для розваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустили перший компакт-диск

Sony визнала у 1950-х вирішальну роль транзисторів і випустила свій перший портативний радіоприймач TR-63. Ця новинка поклала початок успіху компанії.

1983 року Sony спільно з компанією Philips випустила на ринок перші компакт-диски. Наприкінці 1994-го Sony представила свою першу гральну консоль — PlayStation. Серія PlayStation впевнено конкурує на світовому ринку. Пізніше випустили наступники цієї консолі — PlayStation 2, PlayStation 3, а також портативні PlayStation Portable та PlayStation Vita.

24 квітня 1984 року в Сан-Франциско компанія Apple Computer анонсувала портативний комп'ютер Apple II. Він важив 6 кг і був розміром з валізу. Комп'ютер вперше представили 1977-го на виставці West Coast Computer Fair. Він став одним з найперших і найуспішніших персональних комп'ютерів того часу.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени заснували Sony Corporation». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі