субота, 14 липня 2018 10:20

Більшість українських школярів не мають власної думки - експерт

Більшість українських школярів не мають власної думки - експерт
Керівник компанії і керівник відділу середньої і вищої освіти DEC education розповіли про закордонну освіту для українських студентів. Фото: Ірина Рубан

В Україні проходить вступна кампанія. Українські абітурієнти подали близько 42 тис. заяв.

Частина українських студентів активно від'їжджає на навчання за кордон. Про це розповіла керівник міжнародної освітньої компанії DEC education Ірина Кузьменко.

"Українська система освіти і закордонна відрізняються. Іноземні вузи формують у дитини поняття, що потрібно вміти працювати в команді, стати лідером для неї", - каже Кузьменко. - У нас навчаються 11 років, там 12. Наш атестат не є еквівалентом атестату британської чи німецької школи. У Великобританії спеціально розробили курси для студентів з країн СНД. Протягом року вони вчать профільні предмети. Завдяки цьому ще підтягує мову. Але проходження курсів не дає стовідсоткової гарантії, що при вступі дитину зарахують".

Кращі світові вузи прагнуть, щоб у них навчалися кращі студенти. Навчання побудоване на практиці і командній роботі.

"У нас розумні діти в плані знань, але вони не звикли до такого ритму. За кордоном з першого дня вчать, як управляти командою і як працювати в команді. У більшості українських школярів немає власної думки. Вони не можуть висловлювати і грамотно себе презентувати. Коли вони потрапляють за кордон, у них 3-4 місяці ступор. Це дзвінки з плачем до батьків і постійне: "все я не витримую", - каже керівник відділу середньої та вищої освіти міжнародної освітньої компанії DEC Education Олена Сафронова.

2 липня в Україні стартувала вступна кампанія 2018 у вищі навчальні заклади України. 12 липняв електронних кабінетах стала доступною можливість подачі заяв на вступ до вищих навчальних закладів.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українських школярів не мають власної думки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі