понеділок, 20 вересня 2021 03:25

Астроном-початківець зафіксував великий об'єкт, що врізався в Юпітер

Астроном-початківець зафіксував великий об'єкт, що врізався в Юпітер
На короткому відео видно, як об'єкт врізається прямо в планету. Фото: Pixabay

Бразильський астроном-початківець Хосе Луїс Перейра зафіксував великий об'єкт, що врізався в Юпітер. Про це пише Inverse.

На короткому відео видно, як об'єкт врізається прямо в планету, залишаючи по собі яскравий спалах світла. Вчений-планетолог Пол Бірн не впевнений, чи є об'єкт астероїдом або кометою.

"Ми знаємо, що об'єкт не міг бути занадто великим, оскільки після не помітно сліду від удару, - заявив Бірн. - Хоча ударний спалах виглядав величезним...".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертоліт NASA здійснив найдовший і найвищий політ на Марсі

За словами Бірна, розмір об'єкта міг бути від декількох десятків до декількох сотень метрів. Таким чином, цей об'єкт, ймовірно, вибухнув у верхніх шарах атмосфери Юпітера, оскільки йому не вистачало розміру і швидкості, щоб дійсно залишити після себе слід.

Вчені вважають, що величезні розміри Юпітера фактично відображають деякі з цих ударів від інших планет Сонячної системи, приймаючи їх на себе.

Як найбільша і наймасивніша планета навколо Сонця, гравітація Юпітера настільки сильна, що може фактично викинути деякі з цих літаючих космічних об'єктів за межі Сонячної системи, перш ніж вони наблизяться до Землі. Фактично, деякі вчені вважають, що саме тому життя на Землі змогло процвітати завдяки Юпітеру.

NASA вибрало суперважку ракету-носій Falcon Heavy компанії SpaceX Ілона Маска для запуску в космос нової міжпланетної станції Europa Clipper, яка вивчатиме крижаний супутник Юпітера Європу.

Зараз ви читаєте новину «Астроном-початківець зафіксував великий об'єкт, що врізався в Юпітер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі