понеділок, 21 серпня 2017 07:35

Астрономи виявили другий супутник Землі

Астрономи виявили другий супутник Землі
Астрономи Роберт Джедіке з Гавайського університету і Джеремі Ваубайон з Паризької обсерваторії виявили міні-астероїд, який, як вони вважають, є другим супутником нашої планети нарівні з Місяцем. Фото: glob-news

Астрономи Роберт Джедіке з Гавайського університету і Джеремі Ваубайон з Паризької обсерваторії виявили міні-астероїд, який, як вони вважають, є другим супутником нашої планети нарівні з Місяцем.

До такого висновку дослідники прийшли після комп'ютерного моделювання.

Для цього вони запустили комп'ютерну симуляцію, на якій було відображено рух 10 млн астероїдів, що знаходяться біля Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили гігантську космічну медузу

Для початку виділили 18 тис. об'єктів, періодично наближаються до Землі, чиї орбіти пов'язані з блакитною планетою. В результаті при детальному аналізі з'ясувалося, що тільки один з космічних каменів надійно пов'язаний з Землею. Його діаметр не перевищує один метр.

NASA під час наступної місії на Марс у 2020 році хоче провести експеримент та спробувати "згенерувати" кисень з атмосфери планети.

Зараз ви читаєте новину «Астрономи виявили другий супутник Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі