середа, 29 липня 2020 13:40

Apple розробляє навушники нового покоління

Apple розробляє навушники нового покоління
Apple отримала патент для навушників нового покоління. Фото: needpix

Компанія Apple готується використовувати унікальну технологію в навушниках AirPods нового покоління. Нещодавно компанія отримала патент.

Передбачається, що звуки передаватимуться людині безпосередньо в середнє вухо через кістку черепа, пише GizmoChina.

Функція кісткової провідності поєднується зі звичайною передачею звуку повітрям. Це дозволяє користувачам чути аудіоконтент без блокування вушного каналу або використання навушників.

Фахівці також знайшли деякі недоліки в цій технології. Основний з них - відсутність здатності функції працювати на високій частоті.

Так, слух людини коливається від 20 Гц до 20 тис. Гц, але кісткова провідність ефективна тільки на частотах нижче 4 тис. Гц, далі якість звуку погіршується. Також для роботи технології потрібно контакт з головою, але це викликає тактильне відчуття лоскоту. Таке може не сподобатися деяким користувачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pixel 4A показали до прем'єри

Але у патенту Apple є обхідний шлях для високочастотного звуку. Середньочастотні і низькочастотні сигнали будуть передаватися з використанням компресора через кісткову провідність. Високочастотні ж сигнали передаватимуться повітрям.

Компанія Apple подалася на патент "Багатопроменева звукова стимуляція з використанням звукових компресорів" в травні 2018 року. Важливо відзначити, що Apple реєструє патенти щороку, але не всі з них використовуються в комерційних продуктах.

Відомий аналітик Apple Мінг Чи Куо раніше повідомляв, що AirPods Pro 2-го покоління можуть бути обладнані датчиками світла. Їх можна використовувати для моніторингу частоти серцевих скорочень, стану здоров'я і кількості кроків.

Зараз ви читаєте новину «Apple розробляє навушники нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі