четвер, 08 квітня 2021 10:37

Американський марсохід зробив селфі з вертольотом

Американський марсохід зробив селфі з вертольотом
Американський марсохід зробив "сімейне" селфі з вертольотом фото: NASA

Американський марсохід Perseverance зробив селфі з мінівертольотом Ingenuity. Його видно на задньому фоні приблизно за 3,9 м від ровера.

Фотокомпозиція шириною ~ 20 тис. пікселів складена з 62 окремих знімків, які послідовно зробили 6 квітня. Знімки зшили разом вже на Землі, повідомляє Liga.net.

"Персі" використовував камеру WATSON у приладі SHERLOC наприкінці свого маніпулятора, щоб зробити ці фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Hubble сфотографував унікальні подвійні квазари

12 квітня за київським часом Ingenuity спробує стати першим літальним апаратом, який зробить керований політ на іншій планеті.

Коли інженери дадуть команду "на старт", вертоліт розжене ротори до 2537 оборотів на хвилину. Якщо фінальні автоперевірки виявляться хорошими, злетить з набором висоти зі швидкістю 1 м/с, пробуде на висоті 3 м приблизно 30 с і повернеться на поверхню.

За кілька годин після дебюту дрона Perseverance передасть першу партію інженерних даних з Ingenuity. Це дозволить команді NASA визначити, чи була перша спроба польоту на Марс успішна.

Надлегкий літальний апарат NASA Ingenuity витримав першу самостійну ніч на Марсі. Власний акумулятор успішно впорався із підтримкою роботи нагрівача, який захистив непокриті електричні компоненти від низьких нічних температур на планеті.

Зараз ви читаєте новину «Американський марсохід зробив селфі з вертольотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі