субота, 31 грудня 2022 04:30

Які ґаджети та побутові прилади потрібно вимикати на ніч з розеток, щоб заощадити: поради

Які ґаджети та побутові прилади потрібно вимикати на ніч з розеток, щоб заощадити: поради
Повне знеструмлення побутових приладів тягне за собою кілька позитивних моментів. Фото: колаж РБК-Україна

У нинішніх умовах дуже важливо економити електроенергію.

Повне знеструмлення побутових приладів тягне за собою кілька позитивних моментів. Насамперед, зменшується споживання електроенергії.

Також знижена витрата електрики передбачає економію на послугах ЖКГ. На жаль, деякі з нас допускають неусвідомлені помилки, залишаючи побутові прилади та ґаджети на ніч включеними в розетки. Це не тільки провокує ще більший дефіцит електрики, але і підвищує кількість циферок в наших платежах.

За словами експертів витрати, пов'язані з використанням електроенергії, можна суттєво знизити, якщо вимикати електроприлади на ніч. Gazeta.ua розповість, які прилади краще вимикати з розетки на ніч.

Телевізор

Телевізор зручно вимикати на відстані – кнопкою на пульті дистанційного керування або відповідною командою в екранному меню. Але насправді телевізор від цих дій не вимикається повністю: він переходить у режим очікування і залишається в ньому, поки хтось не висмикне вилку з розетки.

Споживання енергії хоч і невелике, але залишається.

Wi-Fi-роутер

Перебуваючи удома, ми виходимо в інтернет через Wi-Fi. Але це зранку, вдень, ввечері, а вночі, коли ми спимо, в ньому немає потреби. І ви не отримаєте жодної користі від того, що всю ніч на роутері горітиме індикатор підключення до мережі.

Як і телевізор, Wi-Fi маршрутизатор споживає енергію весь час, що знаходиться підключеним до мережі змінного струму.

Комп'ютери та ноутбуки

Настільний ПК безглуздо тримати увімкненим, якщо за ним ніхто не сидить. Це стосується і ноутбуків, проте багато людей ставлять їх на ніч заряджатися.

На перший погляд, ідея чудова, проте варто пам'ятати, що після досягнення 100% живлення від мережі не обривається повністю: воно відновлюється щоразу, як рівень заряду трохи знижується.

Зарядний адаптер для смартфона

Тривала нічна зарядка не приносить користі телефонам. Як тільки акумулятор заповнюється, заряджання зупиняється. Проте подача енергії відновлюється, щойно заряд трохи впаде.

І це відбувається не один, і не двічі на ніч. Згодом ємність акумулятора знижується. Причому нічна зарядка лише прискорює його зношування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали місця, в яких категорично заборонено ставити Wi-Fi-роутер

Дрібна побутова техніка

Відключення побутових приладів також сприятиме економії електроенергії. У вашій квартирі напевно є хоча б два з перерахованих девайсів:

кавоварка;
тостер;
мікрохвильова піч;
блендер;
електричний чайник;
електрична зубна щітка чи бритва.

Ставте зубні щітки та бритви на зарядку при необхідності, але не забувайте виймати вилку з розетки, коли батарея зарядиться. А якщо ні, то вам загрожує перевитрата електроенергії.

Подовжувачі

Майже в кожному будинку можна знайти так звані мережеві фільтри. Їх часто використовують як альтернативу настінним розеткам. Однак мало хто замислюється, що вони витрачають чимало електроенергії. Тому краще вимикати їх на ніч за допомогою апаратної кнопки або просто витягати шнур із розетки.

Освітлення

Запам'ятайте для себе одне правило – вимикати світло в тих кімнатах, де ви поки що не знаходитесь. А ще експерти радять виймати з розеток настільні та підлогові лампи на ніч. Так ви зможете щомісяця заощаджувати певну суму грошей.

Бездротові навушники

Чохли для бездротових навушників потребують підзарядки рідше, ніж здається.

Як смартфони та інша автономна техніка, акумулятори бездротових навушників з часом втрачають свою ємність. І що частіше вони заряджаються без необхідності, то швидше їх батареї зношуються.

Отже, якщо вам потрібно зарядити навушники, сміливо кладіть їх у чохол. Але якщо настав час заряджати сам чохол, дочекайтеся ранку. І від'єднайте його від джерела живлення, як тільки засвітиться індикатор повного заряду.

Дача – це місце, де багато хто любить проводити час у теплу пору року, а ось на зиму все перебираються у свої квартири.

Однак часто у заміських будинках залишається зимувати багато різної побутової техніки, яка за час холодів та неправильного зберігання може зламатися. Gazeta.ua розповість, як підготувати свою техніку до зимовки, щоб навесні вона була готова допомагати вам проводити час і вам не довелося витрачати гроші на ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Які ґаджети та побутові прилади потрібно вимикати на ніч з розеток, щоб заощадити: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі