вівторок, 10 липня 2018 18:23

Як знизити ризик онкозахворювань

Як знизити ризик онкозахворювань
Вчені з'ясували, яким чином можна уникнути виникнення онкології. Фото: saludiario.com

Вчені з'ясували, як можна уникнути виникнення онкології.

Дослідження провели фахівці Всесвітнього фонду досліджень раку, передає mir24.tv.

"Одним з головних факторів, що сприяє появі злоякісних пухлин - ожиріння. Надлишкова маса тіла спричиняє 12 типів онкології. Ожиріння тісно пов'язане з раком шлунка, печінки, кишечника, жовчного міхура, підшлункової залози, нирок, стравоходу, передміхурової залози, яєчників, порожнини рота і глотки, а також молочної залози і матки", - кажуть вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка з останньою стадією раку грудей видужала завдяки новій терапії

За словами вчених, щоб попередити онкологію, потрібно регулярно займатися спортом, дотримуватися дієти, вживати достатню кількість овочів і фруктів, цільнозернових і бобових продуктів.

"Потрібно обмежити споживання жирної і солодкої їжі, червоного м'яса і напівфабрикатів. Надзвичайно важливо відмовитися від тютюну, алкоголю і харчових добавок. Люди можуть довіряти цим порадам, бо вони засновані на фактичних даних, які протягом тривалого часу послідовно підтверджувалися", - каже одна зі співробітниць фонду доктор Джіоті ​​Мітроу.

Ракові гени могли перейти до людей від рослин. Вчені стверджують, що найбільший у світі аналіз так званих стрибаючих генів виявив ключову роль елементу, який перейшов до людей майже 150 млн років тому.

Зараз ви читаєте новину «Як знизити ризик онкозахворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі