пʼятниця, 19 березня 2021 15:54

Як змінюються пори року на Сатурні

Як змінюються пори року на Сатурні
Як змінюються пори року на Сатурні фото: vokrugsveta.ua

Космічний телескоп Hubble Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу показав, як змінюються пори року на Сатурні.

Коли Сатурн рухається до осені в північній півкулі, то можна побачити, як змінюються полярні та екваторіальні регіони. Атмосфера змінюється в значно коротших часових масштабах, інформує NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA провели успішне випробування ракети для польотів на Місяць

"Космічний телескоп Hubble дає астрономам уявлення про зміни в турбулентній атмосфері Сатурна. Зображення зробили під час переходу літа в північній півкулі в осінь 2018-2020 років", - зазначили в NASA.

Сатурн - 6-та планета від Сонця. Вона обертається на відстані 1,4 млрд км від нього. Щоб обернутися навколо Сонця, планеті потрібно близько 29 земних років, тому кожна пора року на Сатурні триває більш як 7 земних років.

18 березня 1899 року американський астроном Пікерінг відкрив Фебу. Це 27-й за віддаленістю від планети та 8-й за розміром природний супутник Сатурна.

Зараз ви читаєте новину «Як змінюються пори року на Сатурні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі