пʼятниця, 26 червня 2020 16:46

Як розрахувати потужність дизельного генератора для виробництва

Дизель-генератор ефективний на виробництві, оскільки вирізняється тривалим ресурсом роботи і не потребує дорого палива.

Розрахунок потужності ДЕС здійснюють з урахуванням:

  • Сумарної потужності;
  • Пускових струмів;
  • Резервної потужності.

Великі підприємства, що вимагають основного джерела струму для виробництва або ж безперервної роботи потужного устаткування, найчастіше купують дизельний генератор потужністю 100 кВт.

  Дизельний генератор на 100 кВт - найпопулярніший
Дизельний генератор на 100 кВт - найпопулярніший

Що враховуємо в процесі підрахунку

  Як розрахувати потужність дизель-генератора
Як розрахувати потужність дизель-генератора

Потрібно врахувати все працююче обладнання, інструменти, освітлення, електричний обігрів, кондиціонери, комп'ютерну техніку та її джерела безперебійного живлення, сервера і навіть побутові електроприлади. Виписати їх споживану потужність і скласти її.

Отримана сума і є номінальна потужність генератора. Але не вся, а лише її частина.

Як враховувати пускові струми

Щоб купити дизельний генератор з потрібною потужністю, необхідно врахувати коефіцієнти пускових струмів. На виробництві є обладнання:

  • Активного опору (це нагрівачі і лампочки). Їх коефіцієнт пускового струму близький до 1. Тобто, якщо лампочок всього в сумі на 5 кВт, то при включенні вони свої 5 кВт і вимагають. Не більше.
  • Індуктивний опір - це всі інструменти, у яких електричний двигун запускає динамічну оснастку (пилки, насоси, компресори і т.д.). Коефіцієнт пуску у них 1,5-2. Наприклад, для запуску перфоратора на 1 кВт потужності, потрібно 2 кВт електроенергії від ДГУ.
  • Звичайного індуктивного опору - зварювальні трансформатори, верстати. Коефіцієнт у них не нижче 3. Виходить, що в момент включення станка на 3 кВт потрібно отримати потужність від дизельної електростанції в 9 кВт.

Резервна потужність - це запас

Навантаження на джерело електроенергії повинно бути в межах 70-75%, інакше вихідна напруга знизиться, буде давати відхилення. Тому до отриманої суми споживаної потужності додаємо 25-30%.

Зараз ви читаєте новину «Як розрахувати потужність дизельного генератора для виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі