субота, 17 жовтня 2020 09:10

Як позичити гроші й не позбутися їх назавжди — поради від фінансового консультанта

Як позичити гроші й не позбутися їх назавжди — поради від фінансового консультанта
Як позичити гроші й не позбутися їх назавжди Фото:klepkainfo

Цього року судові процеси між родичами через борги збільшилися в декілька разів. Щоб вам повернули заборговані кошти, до позики варто підходити зважено. , вважає фінансовий консультант компанії "Алфінанц Україна" Тарас Радзівіл.

"Ситуації, коли необхідні кошти, бувають різні. Причина позики дуже важлива. Якщо людина хоче перепозичити кошти, — це говорить про її неспроможність вчасно погасити кредит. Ймовірність, що потім ця особа поверне гроші мізерна. Прийнятна позика, на яку можна дати кошти, — це на лікування, на навчання, кредит під бізнес", — каже Gazeta.ua фінансовий консультант.

Вигідний термін позики - не більше року. Експерт не радить займати гроші на великий термін.

"Це приватна позика і не відомо, що станеться з особою за рік. Можливо, людина поїде з країни, а ви розтягнули платежі на 5-10 років вперед, — каже Тарас Радзівіл. — В борг треба давати в твердій валюті — євро чи доларах. Ситуація в Україні нестабільна, а раптом станеться інфляція чи девальвація? Виросте курс, і кредитор просто не зможе забрати гроші. "

"В сучасному світі кредитування відсотки на позики активно зростають. Гроші можна позичати у двох випадках — високий рівень довіри та ділові стосунки. У ділових моментах відсотки прийнятні. Наприклад, коли потрібні кошти на відкриття бізнесу чи плату оренди. Це вигідно для кредитора, сприяє збільшенню особистого капіталу. Однак в родинних стосунках відсотки недоречні", — каже фінансовий консультант. — З особистого досвіду знаю, якщо хочеш втратити друга, то позич йому гроші. Так сталось і в мене. Спілкувався з хлопцем довгий час, сиділи за одною партою. Після випускного він попросив певну суму грошей на особисті проблеми і зник. Ось так швидко скінчилася дружба, що будувалася не один день. В результаті чекаю вже 10 рік. Моя позиція така — позичати варто тоді, коли на 100 відсотків впевнений в особі або коли ці гроші готовий подарувати", — каже експерт.

Варто просити позичальника писати розписку. Її завіряють у нотаріуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї наживаються на продажі квартир: як уберегтися

Ринок нерухомості — один із найпривабливіших для аферистів. Нерухомість привертає шахраїв можливістю зірвати великий куш на одній угоді. Пересічний українець не часто купує та орендує нове житло, тому без допомоги фахівця може легко зіштовхнутися з недобросовісними партнерами. Розглянемо основні види афер, а також способи знизити ризики під час укладання угод на ринку нерухомості. Наболілу тему прокоментував Олександр Махтін, СЕО мобільного застосунку для комфортного пошуку квартир DimDim.

Зараз ви читаєте новину «Як позичити гроші й не позбутися їх назавжди — поради від фінансового консультанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі