пʼятниця, 19 травня 2017 17:17

Як обрати репетитора

Як обрати репетитора
На вартість послуг репетитора впливає рівень освіти педагогів. Фото: ABC Tutors

Учні та студенти завжди вдавалися до послуг репетитора. Але після запровадження зовнішнього незалежного оцінювання попит на репетиторство зріс у кілька разів. Батьки стали частіше наймати вчителів і викладачів, аби діти мали більше шансів вступити до університету.

Крім того, зараз репетитори часто допомагають учням зі шкільними предметами. Діти не можуть виконувати уроки самостійно або батьки прагнуть підтягнути їх з того чи іншого предмету.

"Репетиторство допомагає правильно систематизувати знання та контролювати вивчене. Репетитора потребують хорошисти і двієчники, бо ефективність навчання у великих класах низька. По суті, кожен предмет можна вивчити самостійно, але діти не знають, як це зробити. Школярі здебільшого не вміють виокремлювати головне й другорядне - конспектувати й структурувати інформацію. Цього їх не вчать. Та й фізично, у класі на 35 учнів неможливо підходити індивідуально до кожної дитини. Натомість репетитор вивчає психологію школяра і визначає рівень знань. Залежно від цього готує індивідуальний план", - розповідає Gazeta.ua Олександр Сніжко. Займається репетиторством із математики понад 30 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підготуватися до ЗНО без репетитора

Педагог радить шукати репетитора з великим досвідом. Бажано - за рекомендацією знайомих.

"Варто обирати вчителя залежно від віку дитини й складності предмета. Наприклад, для підлітка краще обрати шкільного педагога. Він розуміє психологію дитини краще за викладача вузу. Якщо ж порівнювати вчителя-професіонала й репетитора-професіонала, то для школяра бажано обрати репетитора, бо вчитель краще може організувати групову роботу, а репетитор - індивідуальну. З перших занять буде зрозуміло - хорошого репетитора найняли, чи ні. Навчання буде ефективне, якщо він доброзичливо ставиться до учня, доступно пояснює, вибудовує рівні стосунки й спонукає учня до впевненості та самостійності", - пояснює чоловік.

У школах боротимуться з репетиторством. Зараз вчителі свідомо не дають на уроках необхідного матеріалу, вважає міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Таким чином вони стимулюють учнів отримувати додаткові заняття.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати репетитора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі