середа, 21 квітня 2021 09:22

AirTag, нові iMac та iPad: що ще Apple показала на презентації
6

20 квітня корпорація Apple провела першу презентацію у 2021 році.

Компанія анонсувала вихід низки нових продуктів і презентувала новий колір iPhone - фіолетовий. Для iPhone 12 та iPhone 12 mini також буде доступна нова кольорова гама.

Очікуваною новинкою став Bluetooth-маячок для відстеження місцезнаходження речей AirTag. Невеликий пристрій дозволяє знаходити загублені предмети. AirTag можна покласти в рюкзак, прикріпити до гаманця, на ключі або валізу, а через додаток побачити його розташування. AirTag також може видавати звуковий сигнал. Коштуватиме брелок $29, набір із чотирьох штук обійдеться у $99. Окремо продається брелок, на який можна прикріпити AirTag.

Фото: Apple

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд матимуть нові бездротові навушники Apple

Презентувала Apple і оновлений iMac із власним процесором M1. Моноблок від Apple отримав повний редизайн. Компʼютер буде доступний у семи різних кольорах – від синього до зеленого. Cам екран iMac збільшився до 24 дюймів, хоча розміри залишилися як у 21,5-дюймової моделі. У компанії заявили, що багато років працюють над тим, аби комп'ютер займав так мало місця на столі, ніби його там і немає. Тому новинка всього 11,5 мм у товщину. Окремо у компанії звернули увагу на камеру. Її оновили до 1080 p, а ще вставили три мікрофони для кращих дзвінків, які стали частиною нашого життя в 2020 році. Кабель живлення кріпиться до пристрою магнітом, а інтернет-порт перенесли на блок живлення. Завдяки цьому стіл все також може залишатися без проводів. Вартість нових iMac стартуватиме від $1299.

Наступною новинкою став оновлений iPad Pro із власним процесором. Розробники обіцяють, що планшет працюватиме значно довше від одного заряду, а також анонсували на нього кращий екран, підтримку 5G, а ще низку інших оновлень. Таких як: новий Liquid Retina XDR дисплей у версії на 12,9 дюймів, порт Thunderbolt, що дозволить передавати файли ще швидше, версія на 2 ТБ і білий варіант клавіатури. У компанії запевняють, що це найпотужніший пристрій на ринку, який підходить як для творців контенту, так і споживачів. Вартість девайсу стартуватиме від $799 за версію на 11 дюймів, а ось версія на 12,9 дюймів коштуватиме вже від $1099. У найтоповійшій комплектації, але без аксесуарів – вже $2399. Клавіатура ще $350, стилус – $129.

Додатково Apple випустила нову бездротову клавіатуру з вбудованим Touch ID. А ще презентувала оновлення своєї телевізійної приставки AppleTV. Нова версія матиме потужніший процесор і новий пульт, а коштуватиме від $179.

У продаж продукція надійде у другій половині травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple чи Samsung: назвали найпопулярніший бренд смартфонів у світі

Американська компанія Apple працює над окулярами доповненої реальності. У заявці на патент йдеться про можливості пристрою підлаштовуватися під яскравість довкілля.

Зараз ви читаєте новину «AirTag, нові iMac та iPad: що ще Apple показала на презентації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі