середа, 24 лютого 2021 13:05

Аеропорт назвали на честь римського роду

Аеропорт назвали на честь римського роду
Аеропорт назвали на честь римського роду фото: Paris-life.info

24 лютого 1961 року відбулося урочисте відкриття аеропорту "Орлі" в Парижі. Він функціонує головним чином для внутрішніх пасажирських перевезень Франції.

Аеропорт назвали іменем комуни Орлі, де він і розташований. Комуну назвали на честь римського роду Авреліїв, що володіли тут віллою.

Аеропорту "Орлі" заборонили перевозити понад 30 млн пасажирів на рік, а також нічні польоти. Рейси, що прибувають у цей період, перенаправляють в Руассі. Такі заходи прийняли, щоб захистити жителів довколишніх комун від шуму, а також обмежити сполучення з Орлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалахнула унікальна зірка

Для сполучення з Орлі створили спеціальні маршрути автобусів: лінія 183 від станції метро Porte de Choisy і лінія 285 від станції метро Villejuif-Louis Aragon, а також 2 рейси нічних автобусів Noctambus від Porte d'Italie і Athis Mons-Pyramide de Juvisy. Експрес-автобуси Orlybus проходять по маршруту Орлі — Villejuif-Louis Aragon, однак коштують дорожче, ніж інші транспортні засоби.

24 лютого 1881 року розпочалось спорудження Панамського каналу. Він сполучає Панамську затоку Тихого океану з Карибським морем та Атлантичним океаном.

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт назвали на честь римського роду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі