пʼятниця, 11 листопада 2022 18:56

10 тис. українських школярів у 14 країнах світу навчатимуть навичок для успішного життя

Міністерство освіти й науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і провідними українськими школами дистанційного навчання запустили новий освітній проєкт "Навички для успішного життя".

Автор: Інформатор
  11 листопада відбулось підписання Меморандуму між Дистанційною школою «Optima», Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти
11 листопада відбулось підписання Меморандуму між Дистанційною школою «Optima», Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти

У рамках цієї ініціативи 11 листопада підписали Меморандум між Дистанційною школою Optima, Державною науковою установою "Інститут модернізації змісту освіти" Міністерства освіти й науки України й Асоціацією інноваційної та цифрової освіти.

"Ми розпочинаємо системне навчання українських учнів 6–11 класів навичок, які необхідні будь-якій людини, щоб стати успішною в сучасному світі. Це фінансова й цифрова грамотність, емоційний інтелект, ефективна комунікація, креативне мислення, лідерство, стресостійкість, гнучкість в ухваленні рішень, а також вміння визначити професію своєї мрії та побудувати власну траєкторію подальшого навчання і кар'єри. Перший етап має охопити 10 тис. учнів", – заявив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифровізація документів про освіту – Кабмін погодив проєкт

Впродовж восьми місяців, з листопада 2022 року до червня 2023-го, українські учні, які перебувають як в Україні, так і в 14 країнах світу через війну, зможуть навчатися важливих навичок для життя.

Координація навчання здійснюється через мережу Українських Освітніх Хабів.

"Нам приємно, що наші вчителі вестимуть уроки фінансової та комп'ютерної грамотності в рамках цього проєкту. Ми підходимо до формування цих уроків, які будуть одночасно корисними й цікавими для учнів. Специфіка полягає в тому, що вибір зробили на користь наших фахівців, які є підготовленішими й мають успішний багаторічний досвід організації ефективного навчання багатьох тисяч дітей у дистанційному форматі", – пояснює засновниця Дистанційної школи Optima Марія Мілецька.

Зараз запускаються чотири потоки навчання у два місяці кожний. Щодня з понеділка до суботи, крім середи, проводитимуть чотири уроки в 45 хв. для українських учнів у Польщі. У суботу уроки транслюватимуть онлайн для всіх учнів в Україні й поза її межами.

"Всі уроки в рамках цього проєкту проходять процедуру затвердження у відповідних фахівців та дістають гриф Міністерства освіти й науки України", – повідомив заступник Голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитро Бондаренко.

Записатися на уроки "Навички для успішного життя" можна тут.

Зараз ви читаєте новину «10 тис. українських школярів у 14 країнах світу навчатимуть навичок для успішного життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі