четвер, 21 грудня 2017 13:46

10 речей, які потрібно встигнути зробити до Нового року
5

До Нового року залишилося 10 днів. Пора закінчити усі справи, аби розпочати 2018-й із чистого аркуша.

"Перед Новим роком кожен підбиває підсумки попереднього та будує плани на майбутнє. Традиційно до 31 грудня намагаються роздати борги, прибрати квартиру та купити подарунки. Але порядок слід наводити не тільки у квартирі чи на роботі, а й у власній голові та світогляді. Робити це варто не за кілька днів до нового року, а систематично", - розповідає психолог Наталія Носаль.

Gazeta.ua підготувала список справ, які потрібно встигнути до Нового року.

1. Віддайте борги

У Новий рік треба входити легко і з радістю. Не тягніть за собою фінансові борги. Інакше у наступному році можна відчути нестачу коштів. Краще зекономити на новорічних подарунках чи застіллі, але віддати усі кошти. Якщо сума велика і повністю розрахуватися не можливо, намагайтеся звести борги до мінімуму.

Виконайте до 1 січня всі обіцянки та завершіть незакінчені справи. Давно планували кинути палити, їсти солодке чи вживати алкоголь - передноворічний час гарна можливість позбавитися поганих звичок.

2. Наведіть лад у будинку

До 31 грудня наведіть чистоту у будинку. Починати рік у прибраній квартирі набагато приємніше. Викиньте увесь непотріб: розбитий посуд, старий одяг, зламану канцелярію чи зайву макулатуру.

Автор: ТОВ ПП "ЗІП"
 

Позбудьтеся усього, що лише збирає пил. Тоді в домі стане більше місця для нового та хорошого.

3. Подякуйте

Кінець року - гарна нагода виразити вдячність рідним та друзям. Призначте для цього зустріч, зателефонуйте чи напишіть лист. Подякуйте за турботу, допомогу, зустрічі, позитивні моменти. Ваша вдячність подарує радість іншим.

4. Відпустіть образи

Якщо тримаєте образи - відпустіть їх. Якщо посварилися - примиріться, забудьте старі конфлікти. Не варто нести мішок претензій і недомовленостей у наступний рік. Попросіть вибачення при особистій зустрічі. Якщо це важко зробити тет-а-тет, зателефонуйте, напишіть повідомлення.

5. Проведіть свій ідеальний день

Автор: 1plus1
 

Перед новорічними та різдвяними святами потрібно відпочити. Проведіть один день у власне задоволення. Тим паче, що попереду, перед новим роком, три вихідні. Ви можете не вставати з ліжка, досхочу дивитися улюблені фільми чи відвідати салон краси. Зробіть перед Новим роком усе, що хотіли, чого боялися або не могли зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від ангела - солодощі, від чортеняти - шматок вугілля - як святкують Миколая у світі

6. Зустріньтеся з тими, кого давно не бачили

У вирі щоденних турбот не завжди залишається час на з друзів чи знайомих. Встигніть до Нового року звільнити хоча б один день і присвятити його найближчим і найріднішим людям. Зателефонуйте і призначте зустріч. Розмови за чашкою кавою чи прогулянка святковим містом з близькими принесуть гарні емоції.

7. Виконайте власне бажання

Не відкладайте свої мрії і бажання на потім. Ви давно хочете змінити зачіску, купити светер чи окуляри віртуальної реальності - зробіть це. Тривалий час планували сходити у кіно чи театр - купіть квиток на найближчий сеанс. Не чекайте, що хтось інший виконає ваші бажання. Вам під силу зробити це самостійно.

8. Купіть подарунки

Не відкладайте до останнього купівлю новорічних подарунків. Заздалегідь складіть список необхідного і робіть шопінг у власне задоволення. Тоді не доведеться у прямому сенсі бігати по магазинах та різдвяних ярмарках.

Автор: hdwallpapersbackgrounds.us
 

Не забудьте купити подарунок для себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що допоможе створити новорічний настрій: поради психолога

9. Підведіть підсумки року

Напишіть на аркуші паперу усі досягнення та провали у році, що минає. Похваліть себе за досягнення та успіхи. З провалів - винесіть урок. Це досвід, хоч і негативний. Будьте вдячні за все, що отримали або з чим попрощалися.

10. Складіть план на майбутній рік

Один з обов'язкових пунктів, які варто зробити до Нового року, - написати плани на 2018-й. Не обмежуйте себе у мріях і бажаннях. Ви можете скласти як швидко здійснимі плани - запис на курси з іноземних мов чи у спортзал, так і масштабні - зміна роботи чи подорож в іншу країну. Пам'ятайте, ваш план - це не просто список бажань. Це - керівництво до дії.

У Новий рік потрібно йти без негативних думок та людей, які заважають розвиватися. Варто почати вести щоденник. Для цього обираємо найпривабливіший блокнот, ручки чи маркери улюблених кольорів. Щоденник буде, як листування з власною підсвідомістю.

Зараз ви читаєте новину «10 речей, які потрібно встигнути зробити до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі