четвер, 21 жовтня 2021 11:03

ЗЗРК почав будівництво нового вентстовбура за $81,6 млн

ЗЗРК почав будівництво нового вентстовбура за $81,6 млн
Будівництво Південного вентиляційного стовбура № 2 дозволить збільшити обсяги видобутку руди з 0,5 млн т до 2 млн т

20 жовтня на Запорізькому залізорудному комбінаті стартувало будівництво Південного вентиляційного стовбура № 2 (ПВС-2).

Про повідомила прес-служба ЗЗРК.

За реалізацію проекту комплексно відповідає Corum Group (входить в ДТЕК Енерго). Сума фінансування двох етапів проекту складе 81,6 млн доларів.

За даними ЗЗРК, будівництво Південного вентиляційного стовбура № 2 дозволить збільшити обсяги видобутку руди з Переверзевського родовища з нинішніх 0,5 млн т до 2 млн т і створити понад 1500 нових робочих місць на ЗЗРК і в суміжних галузях.

"Вперше в історії незалежної України буде реалізований унікальний і масштабний проект в гірничо-металургійній галузі, який дозволить забезпечити стабільну роботу ЗЗРК до 2055 року", - зазначив Дмитро Колєсніков, генеральний директор ЗЗРК.

"У цьому році Метінвест відзначив перші 15 років своєї роботи. Сума інвестицій компанії за цей період перевищила 10 млрд доларів: кожен десятий долар в розвиток українського промислового сектора - це внесок Метінвесту. Ми віримо в Україну, віримо в її економіку, тому продовжуємо інвестувати в зміцнення позицій українського національного виробника. У довгостроковій перспективі реалізація стратегічного проекту з високим експортним потенціалом дозволить ЗЗРК освоїти родовище багатих залізних руд, а значить гарантувати зайнятість тисяч гірників, створити робочі місця в суміжних галузях, наростити відрахування до бюджетів усіх рівнів та сталий розвиток регіону", - сказав Юрій Риженков, генеральний директор Групи Метінвест, яка є одним з акціонерів ЗЗРК.

"25 років тому компанія "Мінерфін" стала акціонером Запорізького залізорудного комбінату. З тих пір інвестиції в модернізацію виробництва і впровадження інноваційних технологій, сприяння стабільній роботі і розвитку ЗЗРК є стратегічною метою "Мінерфін". Наше багаторічне співробітництво, засноване на взаємній повазі, однаковому розумінні цілей і завдань, завжди приносило позитивні результати. Упевнений, що і надалі наша спільна робота сприятиме процвітанню ЗЗРК і добробуту його працівників", - додав Ян Модер, генеральний директор "Мінерфін".

Corum Group забезпечить проходження вертикального стовбура до глибини 340 метрів в складних гірничо-геологічних умовах із застосуванням способу штучного заморожування ґрунтів, а також про роботи з будівництва комплексу поверхні стовбура під ключ.

"Шахтобудування - одне з найважливіших напрямків роботи Corum Group. У нашої команди величезний досвід будівництва вертикальних і похилих стовбурів, лінійної проходки - в Україні, Казахстані та у В'єтнамі. Будівництво Південного вентиляційного стовбура № 2 в ЗЗРК - унікальний і при цьому дуже складний проект, і для нас важливо, що такий проект, безпрецедентний для України за більш ніж тридцять років, реалізуємо саме ми. Ми впевнені, що наша експертиза забезпечить успішний результат для клієнта", - повідомив Михайло Потапов, генеральний директор Corum Group.

ЗЗРК щорічно забезпечує видобуток близько 4,5 млн т руди підземним способом. Половину видобутої сировини підприємство відвантажує металургійному комбінату "Запоріжсталь", інша продукція поставляється на зовнішні ринки. Стратегія розвитку підприємства передбачає відпрацювання Південно-Білозерського родовища до горизонту 1540 м і Переверзевського родовища до горизонту 840 м. У 2020 році комбінат збільшив свої інвестиції в капітальне будівництво до 441 млн гривень, при цьому направивши до бюджетів усіх рівнів понад 1,1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «ЗЗРК почав будівництво нового вентстовбура за $81,6 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі