середа, 21 вересня 2011 09:12

Золото рекордно подорожчає до кінця року - експерти

Золото рекордно подорожчає до кінця року - експерти

Вартість золота, ймовірно, перевищить $ 2 тис. за унцію до кінця року на тлі зростаючого попиту на нього з боку інвесторів.

Таку думку висловили експерти, опитані агентством Bloomberg.

У середньому, за оцінкою 16 респондентів, ціна на золото виросте до рекордних $ 2038 до 31 грудня 2011 року.

Наступного року, на їхню думку, золото подорожчає до $ 2268.

Ціни на золото виросли на 25% цього року, встановивши рекорд в $ 1923,7 за унцію на Нью-Йоркській біржі 6 вересня. Дорогоцінний метал подорожчав на тлі ескалації боргових проблем в Європейському союзі та скепсису щодо перспектив економічного зростання в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошти треба вкладати в золото та акції

"Це багато в чому криза довіри, а золота грає роль сховища. Не думаю, що ціни на нього будуть падати", - зазначив Руян Пайвані, президент Edelweiss Financial Services.

Золото дорожчає 11-й рік поспіль - найдовший період з 1920 року, коли інвестори також намагалися диверсифікуватися від акцій і деяких валют.

"Ми прогнозуємо продовження бичачих настроїв щодо ціни золота в найближчі п'ять-сім років", - заявив Річард О'Брайен, головний виконавчий директор компанії Newmont Mining.

Вчора, 20 вересня, ф'ючерси на золото з поставкою в грудні підвищилися до $ 4,80, або на 0,3%, до $ 1783,7 на біржі Comex у Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Золото рекордно подорожчає до кінця року - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі