пʼятниця, 30 вересня 2011 21:40

Золото або інші валюти не зможуть потіснити долар - експерт

Золото або інші валюти не зможуть потіснити долар - експерт

Американський долар як світова резервна валюта не буде замінений на золото або інші валюти найближчим часом.

Таку думку висловив професор Міжнародного інституту менеджменту Володимир Данько.

"Ніяких революцій не відбудеться. На сьогоднішній день 60% резервів у всіх країнах світу сформовані в доларі. Тобто починаючи з 1999 року, коли був рекордний 71%, присутність долара зменшилася лише на 10%. Тобто говорити, що зараз золото витіснить долар, було б наївно", - сказав він.

За його словами, у світі відбувається "цикли повернення доларів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк зацікавився видобутком золота в Україні

"Візьмемо арабські країни, що, як і Росія, є основними експортерами нафти. Долари, що вони отримують, вони вкладають в ті ж Сполучені Штати: вони купують освіту, послуги ... Наприклад, зароблені ними 500 мільйонів доларів було витрачено на академічний центр для Університету Карнегі", - зазначив експерт.

"І такий цикл повернення доларів відбувається практично у всіх країнах. Кінця долару не видно, тому що є інтереси інших країн", - додав Данько.

При цьому професор підкреслив, що "амерікіанскій долар ніколи не дискримінував інші міцні валюти, наприклад, швейцарський франк або канадський долар".

Зараз ви читаєте новину «Золото або інші валюти не зможуть потіснити долар - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі