четвер, 04 березня 2021 17:10

"Золотий" бензин: в Україні почнуть перевіряти АЗС

"Золотий" бензин: в Україні почнуть перевіряти АЗС
Шмигаль заявив про початок перемовин з представниками мереж. Фото: pixabay.com

Прем'єр Денис Шмигаль анонсував перевірки АЗС через стрімке підвищення цін на бензин та дизпаливо.

"Дійсно, ціни зросли. Шукаємо причини, якщо вони об'єктивні і це ринок - добре. Якщо є якісь картельні змови, зловживання, розпочнемо процедури щодо перевірок законності функціонування окремих мереж і станцій. АМКУ робить свою роботу", - зауважив прем'єр-міністр, пише "Економічна правда".

Він також зазначив, що вже розпочаті перемовини з представниками мереж. Висловив сподівання, що найближчим часом ситуація буде врегульована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бензин і дизель дорожчають: пояснюємо чому

"Є побажання від мереж, якими би мали бути кроки уряду щодо наведення порядку, легалізації ринку пального. Над цим працюють, усі доручення дані. Я впевнений, що ринок буде справедливий і стабільний", - додав Шмигаль.

З жовтня торік почалось стрімке підвищення світових цін на нафту. Це викликало подорожчання автомобільного пального. Мережі АЗС 3 березня знову підвищили ціни на бензин та дизель на 10-50 коп. за 1 л. Місцями вартість пального перевалила за 30 грн за літр.

Зараз ви читаєте новину «"Золотий" бензин: в Україні почнуть перевіряти АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі