четвер, 29 листопада 2012 15:14

Золота сотня - 2012: Чверть найбагатших олігархів є вихідцями з Донеччини

Золота сотня - 2012: Чверть найбагатших олігархів є вихідцями з Донеччини
Фото: emarket.ua

Журнал "Корреспондент" опублікував рейтинг 100 найбагатших українців - Золоту сотню.

Як зазначається, оцінка активів найбагатших проводилася "Корреспондентом" спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

На першому місці рейтингу, як і в минулі сім років, - мільярдер Ринат Ахметов. У порівнянні з минулим роком його статок скоротився на третину, з $25,6 млрд до $17,8 млрд.

На другому місці з великим відривом слідує Ігор Коломойський. Його активи впали майже вдвічі - з $6 млрд до $3,4 млрд. На третьому місці - новачок списку Вадим Новинський, який змінив у травні цього року російське громадянство на українське. Його активи коштують $3,3 млрд.

На четвертому - партнер Коломойського, Геннадій Боголюбов. Його підприємства оцінюються в $3,25 млрд.

У цілому, пише видання, статки першої п'ятірки списку сильно впало. Зросли лише активи Дмитра Фірташа, який займає №5 у списку - з $2,2 млрд вони підскочили  до $3,2 млрд.

Видання зазначає, що перші п'ять осіб Золотої сотні сумарно володіють активами, рівними станом решти 95 учасників рейтингу, разом узятих. В цілому, перша сотня самих заможних українців втратила 25% свого капіталу. Три найбільші бізнес-групи - СКМ, Приват і EastOne - за рік втратили від 30% до 40% свого фінансового ваги.

Як повідомляється, син президента Олександр Янукович за рік піднявся в списку 100 найбагатших українців із 70-го на 61-е місце. Його статки за цей час зросли незначно - з $130 млн до $133 млн. Зростання в списку сталося завдяки здешевленню активів більшості учасників. Янукович-молодший вперше потрапив до списку минулого року.

Видання відзначає, що практично кожна четверта людина в Золотій сотні родом з Донецька і області. Регіон дає країні 25% багатих людей, в той час як в області живуть менше 10% населення країни.

Зараз ви читаєте новину «Золота сотня - 2012: Чверть найбагатших олігархів є вихідцями з Донеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі