вівторок, 03 квітня 2018 13:22

Знайшли спосіб, як контролювати виплату субсидій

Знайшли спосіб, як контролювати виплату субсидій
У Мінсоцполітики наголошують, що перевірки будуть не загальними, а індивідуальними. Фото: 0332.ua

В Україні пропонують ретельніше контролювати субсидії. Так, у Верховній Раді знаходиться законопроект, який дозволяє соціальним інспекторам перевіряти право на допомогу для тої чи іншої української родини.

Таким чином, будуть відстежувати тих, хто оформлює субсидії, але приховує реальні доходи. Адже в Україні виплачується майже 70 млрд грн допомоги. Субсидії отримують близько 6,5 млн українців. Водночас борги за комуналку лише зростають, пише tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці заборгували 14,4 млрд грн за комунальні послуги

У Мінсоцполітики наголошують, що перевірки будуть не загальними, а індивідуальними. Крім того, не пустити інспектора до оселі українці не матимуть права. Адже ті складатимуть акт обстеження, як живе родина. Вони безпосередньо впливатимуть на рішення про виплату субсидій.

Українців, які дозволили собі з'їздити на відпочинок за кордон чи здійснили покупку на суму понад 50 тис. грн, можуть позбавляти фіндопомоги.

В Україні субсидії на оплату ЖКП отримують 43% сімей. Це 6,44 млн домогосподарств. Порівняно з лютим 2017 року, середній розмір фіндопомоги у лютому 2018 року знизився на 36% - 1005,2 грн. Крім цього, зменшилася кількість бажаючих оформити субсидії. За січень-лютий 2018 року за допомогою звернулися 396 тис. сімей. Це у два рази менше, ніж на початку минулого року. Субсидії призначили 322 тис. домогосподарств. Сума призначеної допомоги становить 352,1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли спосіб, як контролювати виплату субсидій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі