вівторок, 22 лютого 2011 15:51

ЗМІ: В "Укрнафту" хочуть посадити людину Фірташа

ЗМІ: В "Укрнафту" хочуть посадити людину Фірташа

Позачергові збори акціонерів ВАТ "Укрнафта", призначені на 25 лютого, можуть не відбудуться через відсутність домовленостей між керівництвом Міненерго та міноритарними акціонерами щодо кандидатури нового глави компанії.

"Глава Міненерго Юрій Бойко ініціює призначення на посаду голови правління "Укрнафти" одного із зарубіжних менеджерів, близьких до DF Group Дмитра Фірташа, у свою чергу група "Приват" хоче поставити керувати компанією свого "варяга". Якщо до п'ятниці сторони не знайдуть компроміс, збори, швидше за все буде зірвано", - сказало порталу "Дело" інформоване джерело на фондовому ринку.

При цьому співрозмовник нагадав, що згідно акціонерної угоди між НАК "Нафтогаз Україна" і групою "Приват", підписаною на початку 2010 року, для переобрання керівництва компанії необхідно не 60%, а 75% голосів.

"Сьогодні ні НАК "Нафтогаз Україна", ні група "Приват" не володіють потрібною кількістю голосів", - підкреслив він.

Співрозмовник не виключив, що якщо уряд найближчим часом не втрутиться в ситуацію, що контроль над найбільшою нафтовидобувною компанією країни буде збережений за групою "Приват", або ж частково перейде під протекторат близьких до Фірташа та Бойка структур.

"Держава в чергове може залишитися в програші. Якщо зараз не відновити контроль над "Укрнафтою", вона буде продовжувати працювати на благо приватних бізнесменів, а не бюджету", - зазначив він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров розкритикував менеджмент "Укрнафти" і зажадав від міністра Бойка змінити його.

У свою чергу, Бойко повідомив, що міністерство отримало згоду "приватівців" на зміну керівництво компанії. За словами міністра, компанію може очолити менеджер з Великої Британії.

Менеджмент "Укрнафти" контролюють структури, дружні акціонерам Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: В "Укрнафту" хочуть посадити людину Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі