неділя, 11 квітня 2021 18:51

Зеленський розповів подробиці економічних домовленостей із Туреччиною

Зеленський розповів подробиці економічних домовленостей із Туреччиною
Зеленський піднімав тему лібералізації двосторонньої торгівлі. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський обговорив підписання угоди про зону вільної торгівлі та з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Під час обговорення приділили увагу лібералізації двосторонньої торгівлі. Підписання угоди про вільну торгівлю може наростити торгівлю, повідомляє "Укрінформ".

"Ми розуміємо, що це відповідальний крок і він повинен бути зроблений відповідно до національних інтересів кожної зі сторін. Тому ми домовилися з паном президентом про те, що відповідні установи наших країн проведуть предметний аудит всіх спірних моментів і знайдуть взаємний компроміс, який відкриє шлях до підписання цього важливого документа ", - заявив Зеленський.

Він повідомив про перспективні напрямки для турецьких інвестицій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Туреччина домовились про продовження економічної співпраці

"Перш за все це можливості, які надає велика приватизація, в тому числі в частині морських портів. Крім цього, нещодавно наш уряд затвердив перелік пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року, серед яких масштабні проєкти в галузі інфраструктури, транспорту, будівництва аеропортів і доріг", - сказав він.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Туреччина виступає проти напруги у Чорноморському регіоні та підтримує "Кримську платформу". Про це сказав Ердоган на спільній з Володимиром Зеленським пресконференції, повідомляє пресслужба президента Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів подробиці економічних домовленостей із Туреччиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі