середа, 20 квітня 2011 16:32

Завтра депутати узаконять "відкати" при держзакупівлях до 70% - ЗМІ

Завтра депутати узаконять "відкати" при держзакупівлях до 70% - ЗМІ

У Верховній Раді проходить засідання робочої групи комітету з економічної політики та Кабінету міністрів. Депутати працюють над узгодженням законопроекту 7532 "Про внесення змін до деяких нормативних актів про державні закупівлі".

Як відзначає "Цензор.НЕТ", цей законопроект містить цілу низку статей, які передбачають створення нових процедур і нових структур для узгодження держзакупівель.

Видання стверджує, що схема створення уповноважених страхових компаній і банків-агентів з обслуговування держзакупівель на засіданні робочої групи була повністю збережена і затверджена.

"Таким чином, міністр економічного розвитку і перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв взяв на себе відповідальність за реалізацію цієї нової схеми поборів, яку відкрито розкритикувала Держфінінспекція", - йдеться в публікації.

Як зазначає видання, до складу робочої групи з боку Мінекономіки включені нові фахівці, які ніколи раніше не займалися темою держзакупівель. Також було відхилено пропозицію Держфінінспекції про обов'язкове аналізі цінових пропозицій і визначенні індикативны ціни з предмету закупівлі.

"Було відхилено пропозицію про обов'язкове сповіщення про тендер як мінімум двох компаній-виробників цих товарів або послуг. Ці поправки не пройшли узгодження зі Світовим банком та Єврокомісією, хоча прем'єр-міністр М.Азаров прямо заявляв про необхідність такого узгодження", - зазначено в публікації.

"Якщо завтра парламент ухвалить цей законопроект з цими корупційними поправками, відкати на держзакупівлях становитимуть 70%. Ці гроші буде платити держава і бізнес групі високопоставлених шахраїв", - підкреслило джерело видання, що входить до складу робочої групи з узгодження законопроекту 7532.

Зараз ви читаєте новину «Завтра депутати узаконять "відкати" при держзакупівлях до 70% - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі