четвер, 30 грудня 2010 16:10

Затримки пенсій і зарплат бюджетників почнуться в 2011-му — експерт

Затримки пенсій і зарплат бюджетників почнуться в 2011-му — експерт

Дефіцит Держбюджету-2010 становив 58 млрд грн. Для його покриття уряд Азарова у 2010 році запозичив за кордоном у кілька разів більше.

Для законних потреб — фінансування дефіциту, сплати відсотків за раніше взятими кредитами, та погашення зовнішніх боргів — витратили 94 млрд грн. Уряд приховує ще 36 млрд грн, повідомив Gazeta.ua президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

"Тримають в заначці. Імовірно, уряд вже знає, що новий податковий кодекс ударить по економіці. Це призведе до падіння надходжень до бюджету. Тому резервують гроші на перші місяці. В січні взагалі ніхто не платить податків.

Уряд бере все більше кредитів з різних джерел. Це свідчить про невпевненість в управлінні фінансовими потоками. Роблять РЕХВОРМИ, не знаючи наслідків. Тому "про всяк випадок" беруть у борг величезні суми. Ці кошти разом із відсотками повертатимемо ми, громадяни. Тим часом уряд рапортує, нібито план надходжень у бюджет виконується.

Гроші не надходитимуть вчасно. Почнуться затримки зарплат бюджетникам. Після цього почнуться неплатежі за комунальні послуги. Замість зарплат пропонуватимуть субвенцію на оплату палива, комунальних послуг, оренду житла. Із сільськими освітянами так уже було 10 років тому", - повідомив Володимир Лановий.

Зараз ви читаєте новину «Затримки пенсій і зарплат бюджетників почнуться в 2011-му — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі