вівторок, 31 серпня 2021 11:56

Заробітчани переказали в Україну рекордні суми

Грошові перекази в Україну з-за кордону вп'ятеро перевищили суми відправлених за її межі коштів, пише ТСН.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Найбільше коштів в Україну надійшло з США, Ізраїлю та Італії
Найбільше коштів в Україну надійшло з США, Ізраїлю та Італії

Обсяг переказів в Україну в першому півріччі 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом торік зріс на 15,9% і становив $6,21 млрд, повідомили в Нацбанку.

Найбільше коштів в Україну надійшло зі США, Ізраїлю та Італії. З України за кордон за цей період відправили $482 млн. Найбільше переказували гроші в Росію, Грузію та Туреччину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюють покоївками й на складах: українські вчителі влітку їдуть на заробітки в Польщу

У регіональному розрізі найбільше коштів з-за кордону надійшло до Києва, у Дніпропетровську та Львівську області. За кордон відправляли з Києва, Дніпропетровської та Одеської областей.

Держава має активніше стимулювати українців повертатися з-за кордону й працювати на свою країну. Так можна забезпечити зростання економіки на 5-7%.

Більшість працівників працюють без належного оформлення. Тобто без захисту, страхування трудових ризиків, без гарантій, що з ними розрахуються. Бувають випадки трудового рабства, людей експлуатують нищівно й не розраховуються з ними, розповів Олег Пендзин, член Економічного дискусійного клубу в ефірі "5 каналу".

Зараз ви читаєте новину «Заробітчани переказали в Україну рекордні суми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі